Košarka

Olimpija pala u produžetku

Ante Jukić • četvrtak, 13.11.2008.
Olimpija pala u produžetku
Foto: EPA

Tek nakon dva odigrana produžetka Fenerbahče je uspio slomiti otpor Union Olimpije, koja će morati još malo pričekati na svoju prvu pobjedu u Skupini C košarkaške Eurolige. Do drugog je, pak, slavlja došla Alba, koja je u Berlinu bila bolja od španjolskog Joventuta...

Košarkaši Union Olimpije i dalje ne znaju za pobjedu u ovogodišnjem izdanju Eurolige. U susretu 4. kola skupine C slovenska momčad je tek nakon dva produžetka potpisala kapitulaciju (87:89) na gostovanju kod istanbulskog Fenerbahčea, za koji nije nastupio Gordan Giriček.

Nakon nešto mirnijih uvodnih pet-šest minuta, u kojima se igralo "koš za koš", domaćini prvi "pokazuju zube". Za samo tri minute turska momčad dolazi do prednosti od devet poena, koju Zmajčeki zahvaljujući ubačaju Mihe Zupana smanjuju na 24:17, što je bio rezultat s kojim se otišlo na prvi odmor. Ovih +7 za Fenerbahče na semaforu je svijetlilo do sredine druge četvrtine, kada gosti iz Ljubljane rade mini-seriju i uspijevaju na poluvrijeme otići s minimalnim zaostatkom (42:43).

U drugom poluvremenu ista priča. Ponovno bolje otvaraju domaćini, koji u posljednjih deset minuta dvoboja "donose" šest poena prednosti. No, borbeni Slovenci odlučni su u želji da se dokopaju prve pobjede u natjecanju. Tricom Saše Ožbolta u posljednjoj minuti, Olimpija uspijeva izboriti produžetke, u kojima se nastavlja ravnopravna igra. Nakon dodatnih pet minuta rezultat je i dalje izjednačen (81:81), a dramatična završnica na kraju ipak pripada domaćoj momčadi, zahvaljujući slobodnim bacanjima Turckana i Greena.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Preldžić sa 18, te Savas sa 15 poena, dok su Zmajčeke predvodili Ilievski (22) i Ožbolt (20). Vrijedi spomenuti da je sedam poena za poraženu momčad uknjižio naš Damjan Rudež.

Vrlo zanimljiva je bila i druga večerašnja utakmica skupine C, ona između Albe i španjolskog Joventuta. Nakon izjednačenog prvog poluvremena (minimalnih 38:37 za domaćine), gosti su treću dionicu dvoboja okončali sa +5 na svome kontu, tako da su u posljednjih deset minuta ušli s lijepim šansama za prvu gostujuću pobjedu.

Ipak, na oduševljenje više od deset tisuća gledatelja u O2 World Areni, Alba je odigrala furioznu završnu četvrtinu, te u konačnosti slavila 74:72 pobjedu. U vrlo izjednačenoj domaćoj momčadi iskakali su Sesay (15) i Chubb (12), dok je kod Joventuta sjajan bio Luka Bogdanović, s 21 postignutim poenom.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Baskonia90:93Virtus Roma
Fenerbahçe89:87 *Petrol Olimpija
Alba Berlin74:72Club Joventut Badalona
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!