Liga prvaka - Skupina H, 5. kolo, 13.11.2008.
Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen 27:27 RK Zagreb
RK Zagreb

Zagreb prokockao +6

Ivana Strahija • četvrtak, 13.11.2008.
Zagreb prokockao +6
Foto: Kristijan Komarica

Veliko razočaranje obuzelo je sve one koji su danas gledali naše najbolje rukometaše u borbi protiv njemačkog Lowena. Imali su Zagrebaši pobjedu i tri boda za idući krug "na pladnju", da bi Lavovi u desetak minuta drugog poluvremena u potpunosti preokrenuli utakmicu.

Teško je otrgnuti se sportskoj žalosti nakon utakmice naših predstavnika u petom kolu najelitnijeg rukometnog klupskog natjecanja. Nakon fantastičnog prvog i dijela drugog poluvremena Nijemci su jednostavno preuzeli cijelu utakmicu u svoje ruke, a do tad uvjerljivo bolja momčad na terenu počela je kaskati za domaćinima.

Susret Lowena i Croatia osiguranja započinje odlično. Nakon desetak minuta odmjeravanja snaga, u kojem bilježimo i neiskorišten sedmerac Lazarova, naši polako počinju graditi prednost. Najveći je "posao" odradio Škof na golu, čije su obrane u potpunosti uzdrmale samopouzdanje njemačkih strijelaca, da bi Duvnjak, Vori i Štrlek u 17. minuti doveli Zagreb na +5 kod 5:10.

Nakon naše serije od četiri pogotka, CO ostaje s igračem manje, što iskusna domaća momčad iskorištava za svoju seriju od tri gola. U mrežu loptu ubacuje Filip sa sedam metara, Harabok i Tkaczyk, pa su u 21. minuti Lavovi na neugodnih –2.

Preokret ipak nije uspio, jer naši Tonči Valčić, Lazarov i konačno odlični Štrlek do isteka 30. minute vode Zagreb do 11:15.

Ni početak drugog dijela nije najavio ono što slijedi. Brzo isključenje Filipa (već u 31. minuti), uz lijepu partiju Štrleka vodi nas na +6 kod 12:18, i utakmica je izgledala dobivena. Onime što su do sada pokazali, a to je nesigurnost u napadu uz mnogo izgubljenih lopti, Lavovi nisu dali ni najmanju naznaku da bi mogli početi igrati "kao veliki".

No, čim je na vratima Lowena u potpunosti proradio Fritz, krenule su kontre i polukontre njemačke momčadi. Čak i uz promašen sedmerac Sirgudssona te isključenje Haraboka Lavovi polako ali sigurno počinju topiti prednost Zagrepčana. Kad je k tome u 52. minuti isključenje dobio Josip Valčić bio je to otvoren poziv Nijemcima da u potpunosti preokrenu rezultat.

Tako za 23:24 zabija Gensheimer, naš Duvnjak pogađa pravo u Fritza, da bi Tkaczyk u 54. minuti izjednačio na 24:24. Rumunjski suci "pomažu" Croatia osiguranju i isključuju Shelmenka, no Zagrepčani ne znaju iskoristiti brojčanu nadmoć, već probuđeni Groetzki vara Škofa za vodstvo Lowena 25:24.

U posljednjoj minuti pravi triler, kad Lazarov promašuje cijeli gol sa sedam metara, a Štrlek pogađa u kontranapadu nakon Škofove obrane, a Zagreb opet ima oba (bolje rečeno tri važna) boda u rukama. No, nisu računali Zagrepčani na Bieleckog, koji s puno "gušta" i u vratarevoj majici, svega 11 sekundi pred kraj susreta vraća stvari u egal i izjednačuje na konačnih 27:27.

Tako će oba kluba u drugu rundu Lige prvaka ponijeti po dva boda.

Liga prvaka, skupina H, 5. kolo:
Rhein Neckar Lowen – Zagreb Croatia osiguranje 27:27 (11:15)

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Rhein-Neckar Löwen27:27RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged26:17Orlen Wisla Plock
1Rhein-Neckar Löwen 6198:160+3810
2RK Zagreb 6186:156+3010
3OTP Bank Pick Szeged 6159:161-24
4Orlen Wisla Plock 6122:188-660

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!