Košarka

Real u posljednjim trenucima, Partizan poražen

Vedran Babić • četvrtak, 13.11.2008.
Real u posljednjim trenucima, Partizan poražen
Foto: EPA

U preostalim dvjema utakmicama skupine D Eurolige ostvarene su domaće pobjede. Madridski Real je u zadnjem napadu s pola koša bio bolji od Armani Jeansa, dok je Panionios upisao drugu uzastopnu pobjedu savladavši Partizan...

Košarkaši Armani Jeansa ni nakon četvrtog kola Eurolige ne znaju za pobjedu. U prošlom su kolu ispustili pobjedu u Beogradu, a možemo reći kako su isto napravili i u Madridu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izmjenama solidnih vodstava. Prvo je Real u otvaranju utakmice imao plus 11 (19:8), da bi gosti u drugoj četvrtini poveli s 32:23. Na odmor se, međutim, otišlo s minimalnom prednošću Armanija od 38:37.

U nastavku je rezultat i dalje bio neizvjestan i nazirala se uzbudljiva završnica. Tricom Luce Vitalija početkom posljednje minute utakmice Armani je poveo 69:64 i činilo se kako se Beograd ipak neće ponoviti. No isti igrač u idućem napadu gubi loptu, a domaćini koriste nespretnost svojih protivnika i polaganjem Louisa Bullocka dolaze do pobjede 3,8 sekundi prije kraja. U napadu prije toga tricu je promašio gostujući igrač David Hawkins.

Najbolji učinak kod Reala imao je Felipe Reyes (15 koševa, devet skokova), ali epitet igrača utakmice u bilo kojem drugom raspletu pripao bi igraču Armanija Michaelu Hallu s 21 košem i također devet skokova.

Nakon što su u prošlom kolu šokirali Efes Pilsen u Istanbulu, košarkaši Panioniosa upisali su još jednu hvale vrijednu pobjedu. Sa 72:70 na svom su parketu nadigrali Partizan i tako ubilježili drugu pobjedu u natjecanju, a svojim suparnicima nanijeli drugi poraz.

Bio je to dvoboj dvaju srpskih stručnjaka od kojih je bolji bio onaj mlađi, Aleksandar Trifunović. Njegova momčad je od samoga početka preuzela rezultatsku kontrolu utakmice i zasluženo slavila. Amerikanac Aaron Miles prvo je ime utakmice s 18 koševa, pet skokova i četiri asistencije u redovima Panioniosa, dok je jednako zapaženu rolu na suprotnoj strani odigrao Milenko Tepić (19 koševa, tri skoka, pet asista).

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

CSKA Moskva90:68Anadolu Efes
Panionios72:70Partizan
Real Madrid70:69Armani Milano
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!