Košarka

Nema više savršenog učinka

Goran Markuš • četvrtak, 13.11.2008.
Nema više savršenog učinka
Foto: EPA

Završen je i drugi dan četvrtog kola Eurolige u kojem smo uz dominantnu pobjedu Barcelone mogli pogledati i zanimljiv susret između Panathinaikosa i španjolske Siene koja je u Grčkoj doživjela svoj prvi ovosezonski euroligaški poraz…

U prvom današnjem susretu skupine B Panathinaikos, kojemu je pobjeda bila nužno potrebna ugostio je neporaženu Sienu. U tom stilu Grci fantastično otvaraju susret i na prvi odmor odlaze sa solidnih osam poena prednosti. Međutim, Montepaschi večeras predvođen odličnim Ksistofom Lavrinovićem (22 poena, 4 skokova) uspijeva se posložiti i bolje se snalazi u drugih deset minuta te se na odmor odlazi rezultatom 45:42.

Ksistofu se pridružuje i Romain Sato (17 poena, 4 skoka) te zajedno ponovno nose Sienu do minimalnog poena zaostatka uoči posljednje četvrtine. Međutim, Grci nisu bili spremni olako odustati od svojeg cilja, a pobjeda do koje su u posljednjoj četvrtini Dimitris Diamantidis (11 poena, 6 asistencija) i društvo stigli zaslužena je velikim trudom i željom domaćina.

Vezane vijesti

U drugom susretu, onom između Barcelone i Prokoma domaćin je nakon izuzetno teške i šuterski vrlo loše prve četvrtine bez većih problema stigao do treće euroligaške pobjede. Roger Grimau (8 poena, 5 skokova) i Juan Carlos Navarro (21 poen) bili su ti koji su pokrenuli svoju momčad.

Iako je Grimau ubrzo "pao" Barcelona je bez većeg problema našla novog "pomoćnika" fantastičnom Navarru u obliku Davida Andersena koji je u nešto više od 17 minuta igre ubilježio deset poena uz dva obrambena i jedan napadački skok.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

SLUC Nancy69:64Žalgiris
Panathinaikos81:76Montepaschi Siena
Barcelona74:62Asseco Prokom Gdynia
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!