Košarka

Odličan Vujčić protiv svog Maccabija

Branimir Korać • četvrtak, 13.11.2008.
Odličan Vujčić protiv svog Maccabija
Foto: EPA

Derbi četvrtog kola skupine A Eurolige igran je u Pireju gdje je Olympiakos ugostio Maccabi i visoko ga svladao dok je u drugom susretu Avellino bio bolji od Maccabija...

Olympiakos je ugostio oslabljeni Maccabi čije su "akcije" značajno pale kada je postalo jasno da će ovaj susret propustiti Carlos Arroyo. Maccabi bez Arroya nije uspio parirati svih 40 minuta razigranom domaćinu kojem je ova pobjeda 84:65 došla kao "rehabilitacija" nakon gostujućeg poraza u Zagrebu.

Domaćin je loše otvorio utakmicu i Maccabi je to iskoristio i na kraju prve dionice imao plus sedam, ali jači intenzitet u obrani Giannakisove momčadi dao je rezultata već u drugih 10 minuta u kojima je Maccabi ubacio tek pet poena. Do poluvremena se situacija na parketu posve okrenula i gosti su se našli u zaostatku koji je u drugom poluvremenu samo rastao.

Kod Olympiakosa najbolji su bili Lynn Greer s 21 poenom i naš Nikola Vujčić (14 poena, četiri skoka i tri asistencije) koji polako hvata pravu formu. U sastavu Maccabija Omri Casspi ubacio je 16 poena, a Esteban Batista deset.

U drugom susretu skupine Avellino je došao do teške pobjede protiv Le Mansa 78:73. Bio je to zanimljiv dvoboj koji je bio neizvjestan do samog kraja.

Goste je u igri držao Dewarick Spencer koji je ubacio 26 poena, a 12 je dodao Joao Paulo Batista. Kod domaćina Eric Williams ubacio je 16 poena uz osam skokova, a Chris Warren 13 poena uz šest skokova.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Unicaja Málaga77:67Cibona
Olympiakos84:65Maccabi Tel Aviv
Sidigas Avellino78:73Le Mans Sarthe
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!