Nogomet

Zadovoljstvo da, euforija nikako

Ante Jukić • ponedjeljak, 17.11.2008.
Zadovoljstvo da, euforija nikako
Foto: Ante Jukić

Vrlo borbenom i rastrčanom predstavom Cibalia je uspjela izboriti remi protiv zagrebačkog Dinama, no tek će naredne utakmice pokazati kolika je stvarna "težina" tog nedjeljnog boda...

Tomislav Pavličić još je jednom dokazao da je najbolji igrač Cibalije u dosadašnjem dijelu prvenstva, i pravo osvježenje u odnosu na ono što proteklih sezona imamo priliku gledati na stadionu uz Bosut. Iako definitivno nije najbrži igrač koji je nosio dres nebesko-plavih, iako je i u duelima uglavnom u podređenoj ulozi, Šlajfin "vic" i smisao za igru sve te nedostatke guraju u drugi plan.

Način na koji se u nedjelju "riješio" Lovrena i Mikića (poslavši ih tko zna gdje, po "ćevape" vjerojatno), a zatim smireno poslao loptu pokraj nemoćnog Butine, oduševio je sve okupljene gledatelje u Vinkovcima. Bio je to gol koji je Cibaliji donio toliko željeni bod, bod koji s obzirom na rejting nedjeljnog protivnika u gradu pokraj Bosuta doživljavaju kao pobjedu.

"Tri muhe jednim udarcem"

Osim što su, zahvaljujući pogotku Pavličića, prekinuli bodovni i golgeterski post, Vinkovčani će susret protiv Dinama pamtiti po prekidu još jedne neugodne tradicije. Bio je to, naime, prvi bodovni "ulov" Cibalije u dvobojima sa zagrebačkom momčadi nakon deset uzastopnih poraza. Bilo je i vrijeme, reći će ljubitelji nogometa u gradu na Bosutu...

No, koliko god bilo "slatko" pomrsiti račune Dinamu, i barem nakratko usmjeriti svjetla medijske pažnje prema istoku Hrvatske, pogubno bi u ovim trenucima bilo pomisliti: "Eto, izašli smo iz krize, otkinuli smo bodove Dinamu i sad će sve drugo doći samo po sebi". I kao što je, nakon šest kola bez bodova, situacija u vinkovačkom prvoligašu oslikavana previše crnim i dramatičnim tonovima, jednako neozbiljno bi bilo sada, kada je "post" konačno prekinut, stvarati veliku euforiju. Jer, isti ovi igrači, koji su u nedjelju aktualnog prvaka učinili potpuno nemoćnim i bezopasnim, samo tjedan dana ranije teško su poraženi u Šibeniku. K tome, kolo prije posrtanja na Šubićevcu Vinkovčani su svojim navijačima "podarili" i blamažu protiv Osijeka, tako da treba "povući ručnu" prije nekih bombastičnih najava.

Netko će reći: "Istina, momčad je ista, ali došao je novi trener, Stanko Mršić". Nema sumnje, Imoćanin na klupi Cibalije imao je vrlo uspješan start, no pitanje je što je zapravo on mogao učiniti za manje od 40 sati, koliko je imao za pripremu utakmice s Dinamom. Mogao je jedino održati mali motivacijski govor i "nabrijati" svoje igrače, iako takve metode uoči dvoboja s Modrima gotovo da i nisu potrebne.

Jedina "opipljiva" promjena koju je Mršić donio u odnosu na svog prethodnika Srećka Lušića je vraćanje na klasičnih 3-5-2, s Leutarom kao liberom. Protiv Dinama je to manje-više odlično funkcioniralo, ali tek ćemo nakon nekoliko sljedećih utakmica moći konkretnije ocijeniti Mršićev "rukopis" u igri nebesko-plavih.

Pozitivni šok je, dakle, ovog puta donio uspjeh, no vremena za opuštanje nema. Sljedeći je na "meniju" zaprešićki Inter, a Vinkovčani se bodovima mogu nadati samo ako u tu utakmicu uđu s istim žarom i motivom, kao što je to bio slučaj kontra Modrih. U protivnom, tih nedjeljnih 1:1 ostat će upamćeno tek kao još jedan dokaz da je "lopta okrugla", i da "danas svi igraju nogomet"...

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!