Vodeni sportovi

Teška pobjeda na startu

Hrvoje Vuković • srijeda, 19.11.2008.
Teška pobjeda na startu
Foto: FaH

Ovosezonsko natjecanje u Euroligi vaterpolista otvorili su u Zagrebu Mladost i Budva. Mladost je u susret ušla kao favorit i to opravdala pobjedom 7:6, ipak teže nego se očekivalo. Iako je Mladost slavila tek s golom viška, pobjeda nije na kraju dolazila u pitanje...

Mladost - Budvanska Rivijera 7:6 (1:1, 2:0, 2:3, 2:2)

Euroliga, 1.kolo, skupina B, 19.11., bazen na Savi

Mladost: Pavić (14 obrana), Burić 1, Martinić, Vrdoljak 2, Paškvalin, Franković, Herceg, Lončar, Karač 2, Muslim, Hinić 1, Buljubašić, Živković 1, trener: Bonačić

Budvanska Rivijera: Šefik (5 obrana), Trajković, Ćirić 1, Danilović 2, Gak 2, Tičić, Barba, Uskoković 1, Aoyagi, Gor-Nagy, Vukić, Franičević, Todorović, trener: Đuho

Igrač više: Mladost 2/7, Budvanska R. 3/7
Peterci: Mladost -, Budvanska R. 2/3
Suci: Gyorgy (Mađarska), Stavropoulos (Grčka)

Prvo pa muško. Mladostaši nisu odigrali utakmicu za pamćenje, teško je išlo u napadu, ali s druge strane obrana i fenomenalni Josip Pavić sa 14 obrana donijeli su iznimno važna tri boda, bez kojih bi drugi krug već na samom startu došao pod znak pitanja. Crnogorci s premalo raspoloženih igrača i objektivno slabijim kadrom od Mladostaša, pružili su svoj maksimum koji im ipak nije donio više od tijesnog poraza.

U dosta tvrdoj prvoj četvrtini prvi pogodak djelo je Damira Burića na asistenciju Vrdoljaka s igračem više. istim igračem više koji je u nastavku potpuno zakazao i umalo koštao Zagrepčane sva tri boda. Bezidejni napadi redali su se na jednoj i drugoj strani, da bi minutu i pol prije kraja kapetan Budve, Uskoković, izjednačio na 1:1, a tim rezultatom je i okončano prvih osam minuta.

Druga dionica donijela je bolju igru Mladosti i brži prijelaz u fazu napada, zahvaljujući čemu Duje Živković iz jedne polukontre matira Šefika finim udarcem za 2:1. Gosti teško, bez prave lopte za centre koji su muku mučili s odličnim bekovima Mladosti, nikako nisu mogli do pogotka, a na drugoj strani Vrdoljak je iz još jedne polukontre podigao na dva razlike (3:1).

Treća četvrtina na prvi je pogled praktički riješila pitanje pobjednika. Prvo je Pavić skinuo peterac Uskokoviću, da bi u sljedećem napadu Lončar odlično pronašao Hinića na dva metra, i Hina ne griješi za 4:1. Crnu rupu gostiju nešto kasnije iskoristio je i Vrdoljak, kada izlazi sam pred Šefika i bez problema vara budvanskog golmana za visokih 5:1. I kada se činilo kako su Crnogorci slomljeni, malo opuštanje Mladostaša vrlo brzo kažnjava Damjanović, a nakon njega i Ćirić i Danilović s igračem više (5:4) vraćaju u igru Đuhinu momčad.

Prokockanu prednost i mirnoću u igri djelomično vraća Karač prekrasnim pogotkom u same lijeve rašlje za plus dva (6:4), ali novi peterac za Budvu ovaj put realizira Slavko Gak i Mladost ponovno ima samo minimalnu prednost (6:5). Imali su potom gosti i dobre prilike za izjednačenje, ali Pavić i nepreciznost Crnogoraca sačuvali su mrežu Mladosti. Minutu prije kraja domaćini su ipak riješili pitanje pobjednika, kada Karač tek drugi put u susretu koristi igrača više (7:5). Nešto kasnije, novi peterac za Budvu koji ponovno realizira Gak, ali preostale 23 sekunde Mladostaši su lako sačuvali loptu i sa 7:6 upisali zasluženu prvu pobjedu u ovogodišnjoj Euroligi.

Euroliga - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Mladost7:6Budvanska Rivijera
Jadran Herceg Novi7:6Barceloneta
1Jadran Herceg Novi 662:53+911
2Mladost 644:49-59
3Budvanska Rivijera 653:55-27
4Barceloneta 652:54-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!