Tenis

Nalbandian uskače i u paru

Maja Giljanović • subota, 22.11.2008.
Nalbandian uskače i u paru
Foto: EPA

Sjajna predstava Davida Nalbandiana, koji je u prvom meču finala Davis Cupa u Mar del Plati deklasirao prvog španjolskog igrača Davida Ferrera, nagnala je argentinskog izbornika da ga uvrsti i parove kasnije danas...

Nalbandian je 12. igraču svijeta prepustio samo osam gemova (6:3, 6:2, 6:3) te je Alberto Mancini odlučio upravo 26-godišnjaka uvrstiti u današnji susret parova koji je nakon 1:1 prvog dana i moguće teže ozljede Juana Martina Del Potra još više dobio na težini.

Iskusnima Felicianu Lopezu i Fernandu Verdascu sučelit će se tako umjesto Josea Acasususa Nalbandian i Agustin Calleri, a 11. igraču svijeta u singlu i 141. u paru ovo je jubilarni 15. put da će u Davis Cupu nastupiti u paru. Dosad ima 10 pobjeda i četiri poraza.

Ove sezone nije osobito briljirao što se parova tiče. Samo je, naime, krajem listopada u Baselu igrao (on i Schwank) polufinale.

Protiv Britanaca su u veljači Nalbandian i Acasuso slavili protiv Hutchinsa i Jamieja Murrayja, dok je s Callerijem, pak, zadnji put zaigrao u prosincu 2006. kada su ih s 3:0 nadjačali Safin i Tursunov.

Što se singla i Del Potra tiče, ispostavi li se ozljeda bedrenog mišića ozbiljnijom 20-godišnjaka će u meču protiv Ferrera, prvom trećeg dana, odmijeniti Acasuso (48.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!