Liga prvaka - Skupina H, 6. kolo, 22.11.2008.
RK Zagreb
RK Zagreb 29:25 OTP Bank Pick Szeged
OTP Bank Pick Szeged

Pobjeda za kraj prvog kruga

Ivor Krapac • subota, 22.11.2008.
Pobjeda za kraj prvog kruga
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja upisali su pobjedu u posljednjem nastupu u prvom krugu Lige prvaka. Zagrebaši su s četiri pogotka prednosti (29:25) svladali gostujući Pick Szeged, nije bilo dovoljno uvjerljivo za vrh skupine H, no pišu se dva boda...

Početak je obilježilo pojavljivanje Mirze Džombe na parketu od prve minute. Nakon što je prošlog tjedna ostao na klupi tijekom svih 60 minuta gostujućeg ogleda s Rhein-Neckar Löwenom i potom javno iskazao vlastito nezadovoljstvo, Džomba je ovog puta dobio priliku, a dočekan je pljeskom na predstavljanju momčadi i skandiranjem s tribina na otvaranju utakmice.

Prvih 30 minuta najavilo je da Zagrebaše ne čeka lak put do pobjede. Istina, početak je rezultatski bio dobar - nekoliko odličnih obrana Gorazda Škofa pomoglo je da se uz brzu realizaciju na drugom kraju terena stvori rano vodstvo od 5:2, no igrački nije izgledalo posebno uvjerljivo. Bez već dugo ozlijeđenog Balića i u ovom susretu odsutnog Domagoja Duvnjaka, kojeg muči ozljeda gležnja, priliku na srednjem vanjskom dobio je Josip Valčić, a on je ipak tek treća opcija na toj poziciji što se nije moglo ne osjetiti.

Vezane vijesti

Previše pogrešaka u vanjskoj liniji, prespor tijek lopte, šutevi koji nisu predstavljali osobit problem gostujućem vrataru Marjancu... Sve ovo doprinijelo je da se mađarska momčad serijom od 5:0 potpuno vrati u život i u 14. minuti stigne do vodstva od 7:5.

Ostatak prvog poluvremena prošao je bez većeg rezultatskog odmaka na bilo kojoj strani. Nakon povratka u egal, Zagrebaši su svoju šansu ispustili nedugo prije odlaska na veliki odmor - mogli su bolje iskoristiti isključenja Petree i Vadkertija, no sve opipljivo do čega su stigli bilo je 13:11 u 25. minuti.

Čim su se gosti kompletirali, sve se ubrzo vratilo na staro. Pogoci Zvižeja, Petree i osobito raspoloženog Valentina Ghionee, koji je u prvom poluvremenu utrpao šest golova, odveli su ih do vodstva od 14:13, što su domaći do kraja prvog dijela stigli samo poravnati Vorijevim pogotkom za 14:14.

Drugo poluvrijeme Zagrebaši su otvorili slično prvom. Vori je zabio dvaput, Horvat (zamijenio Džombu) i Tonči Valčić po jednom, a Škof se istaknuo skidanjem sedmerca Krivokapiću u odmaku do 18:15 u 38. minuti. Na otvaranju drugog dijela dogodila se i novost na srednjem vanjskom u domaćoj momčadi - očito nezadovoljan onime što je prikazao Josip Valčić, Lino Červar je u napadu dao priliku Denisu Špoljariću.

Ipak, posebnog poboljšanja u igri nije bilo. Domaći su nekoliko minuta držali razmak na tri pogotka, da bi dvije uzastopne Špoljarićeve pogreške u napadu otvorile Szegedu priliku za povratak, sa serijom od 3:0 (Vadkerti, Katzirz, Krivokapić) za poravnanje na 21:21 u 49. minuti. Epilog - Špoljarić na klupi, Josip Valčić ponovno na srednjem vanjskom.

Červarova dvojba što napraviti da Zagrebova napadačka igra proradi ubrzo je dobila novo prisilno rješenje. Josip Valčić nakratko je izbacio samoga sebe isključenjem na dvije minute, u nastavku je Zagrebov trener pokušavao izmjenjujući ga sa Špoljarićem na srednjem vanjskom, no odluku su potpisali drugi. Cepelin asistenta Lazarova i realizatora Džombe za 23:21 pokrenuo je stvari, a Lazarov i Džomba bili su ključni i u nastavku bijega domaćih, do nedostižnih 27:22 na ulasku u 57. minutu. Zadržati tu prednost bila je samo rutina, završilo je s 29:25.

Domaće je do pobjede na rastanku s prvim krugom vodio Lazarov (devet golova, četiri sa 7 m), dok se Džomba pridružio sa šest pogodaka, dva sa 7 m. Sjajni Gorazd Škof upisao je 17+1 obrana. Najefikasniji gostujući igrač bio je Valentin Ghionea (deset golova), dok se Marjanac priključio s osam obrana.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Orlen Wisla Plock23:37Rhein-Neckar Löwen
RK Zagreb29:25OTP Bank Pick Szeged
1Rhein-Neckar Löwen 6198:160+3810
2RK Zagreb 6186:156+3010
3OTP Bank Pick Szeged 6159:161-24
4Orlen Wisla Plock 6122:188-660

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!