Tenis

Španjolci pred vratima raja

Ivor Krapac • subota, 22.11.2008.
Španjolci pred vratima raja
Foto: EPA

Španjolski reprezentativci su i bez pomoći ozlijeđenog Rafaela Nadala stigli nadomak osvajanju najvećeg momčadskog teniskog trofeja. Više od tri sata dugi dvoboj parova u Mar del Plati otišao je na stranu gostujućeg dvojca Feliciano Lopez/Fernando Verdasco, Argentincima će u nedjelju biti potrebna oba boda za preokret...

S 1-1 nakon prvog dana, parovi u bilo kojem susretu Davis Cupa uvijek imaju posebnu težinu. Kad se pritom radi o finalu - dodajte još koji kilogram pritiska na leđa obje kombinacije koje izađu na teren. Ove subote se s tim pritiskom, pokazalo se, bolje znao nositi španjolski par, ljevoruki dvojac Feliciano Lopez/Fernando Verdasco proslavio je 5:7, 7:5, 7:6(5), 6:3 protiv Davida Nalbandiana i Agustina Callerija, osiguravši svojoj reprezentaciji da nakon tri sata i 18 minuta velike borbe dočeka nedjelju s ukupnim vodstvom od 2-1.

U prva dva seta presudio je po jedan break, oba puta u završnici, u prvoj dionici u korist Argentinaca, a u drugoj za španjolsku kombinaciju. Treći set bio je posebna priča. Lopez i Verdasco prvo su propustili velikih 5:1, dva breaka prednosti, da bi u tie-breaku pokazali da se znaju i vratiti, a ne samo ispustiti golemo vodstvo. Nalbandian i Calleri imali su 5:1 - pa u nastavku izgubili šest poena u nizu, a time i set.

Nakon takvog raspleta, nije se bilo lako vratiti u četvrtom. Argentinci su uz dva izgubljena servisa pali u zaostatak od 5:2, što više nisu uspjeli nadoknaditi. Španjolski par imao je razloga za slavlje, njihova reprezentacija je samo bod do neočekivane "krunidbe" na gostujućem terenu...

Naravno, okrunjeni još uvijek nisu. Odluka pada u nedjelju - u prvom meču dana, u 15 sati po našem vremenu, najavljeni su Juan Martin Del Potro i David Ferrer, a potom su na redu Nalbandian i Lopez.

Davis Cup, finale: Argentina - Španjolska 1-2 (Nalbandian/Calleri - F. Lopez/Verdasco 7:5, 5:7, 6:7(5), 3:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!