Tenis

I Gaučosi ostali bez izbornika

Maja Giljanović • utorak, 25.11.2008.
I Gaučosi ostali bez izbornika
Foto: EPA

Baš kako je i najavio prije finala protiv Španjolske Alberto Mancini je dao ostavku na mjesto izbornika argentinske Davis Cup reprezentacije...

Mancini je vodio Argentinu zadnje četiri godine tijekom kojih su dvaput igrali u finalima i jednom u polufinalu, a na odlazak se odlučio još prije finala u Mar Del Plati: "Još jedno izgubljeno finale nije utjecalo na ovu odluku. Radi se o tome da završen jedan ciklus i vrijeme je za promjenu", izjavio je 39-godišnjak.

Osvrnuo se na finale: "Moramo izvući lekciju iz ovog poraza. Svi smo svjedoci kakva je atmosfera vladala u španjolskom taboru za razliku od našeg. Mi smo naprotiv popucali po šavovima, bavili se stvarima koje nisu na nama da se njima bavimo i dekoncentrirani nije ni čudo da smo izgubili".

Argentinci su se, naime, posvadili oko preraspodjele novca. David Nalbandian je poželio najveći dio premija spremiti u svoj i džep Juana Martina del Potra koji je, međutim, odbio njegov prijedlog i založio se za ravnopravnu razdiobu i s Jose Acasusom i s Agustinom Callerijem.

Nakon toga su krenula međusobna vrijeđanja te su teške riječi zamalo slijedile čak i šake - epilog svega je trijumf Španjolske usred Argentine i dvije godine nakon poraza od Rusije u Moskvi novi poraz Argentinaca pred samim vratima raja.

Mancinija bi prema medijskim navodima trebao naslijediti Nalbandianov trener, 43-godišnji Martin Jaite.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!