Košarka

Jak otpor Grka

Branimir Korać, Sanja Čalić • utorak, 25.11.2008.
Jak otpor Grka
Foto: Sebastian Govorčin

Start Eurokupa Zadranima je donio teškog protivnika. Grčki Maroussi pokazao se kao vrlo dobra ekipa i Zadrani do same završnice susreta nisu mogli reći kako su osigurali pobjedu. Na kraju su slavili 87:79 i uspješno su otvorili nastup u nekadašnjem Uleb kupu...

Zadrani su, iako bez ozlijeđenih Dixona i Rančića, uspješno priveli kraju svoj prvi nastup u Eurokupu. Već od prve minute domaća je momčad krenula vrlo odlučno, te je zahvaljujući izvrsnom šutu za tri poena, ponajviše Garnetta, do pete minute imala sedam poena prednosti. Ipak, to vodstvo nisu dugo zadržali u svojim rukama, jer je grčki Maroussi iskoristio pruženu priliku i do kraja prve četvrtine vratio rezultat u egal (19:21).

Neizvjesna i vrlo izjednačena borba nastavljena je i tijekom druge dionice u kojoj se niti jedna momčad nije uspjela odvojiti na veću razliku, no ona je pri odlasku na odmor ipak bila na strani gostujuće momčadi (34:36) koja je Zadranima probleme zadavala ponajviše preko Mavrokefalidesa. Trenuci koji su presudili utakmicu u Zadrovu korist zbili su se u trećoj četvrtini u kojoj su Zadrani podigli agresivnost u svojoj obrani prisilivši pritom Grke na brojne pogreške, a to se očitovalo i na rezultatu, jer su domaći serijom 8:0 koju je predvodio Gečevski u 28. minuti došli do plus 11 (59:48).

Tu su prednost u većoj mjeri Zadrani očuvali do ulaska u posljednjih deset minuta, te su je i povećali ponajprije preko Ivanova na plus 13 (71:58) u 33. minuti, no gostujuća se momčad nije predavala, te je preko Huffa i Mavrokefalidesa smanjivala svoj zaostatak. Maroussi je tako minutu prije kraja došao svega na tri poena zaostatka, no dalje od toga nije mogao, a pečat na Zadrov prvi nastup u Eurokupu stavio je Garnett svojom tricom za konačnih 87:79.

Upravo je Garnett bio najučinkovitiji u redovima Zadra ubacivši 23 poena, a slijedio ga je Gečevski s 16 poena i šest skokova. Maroussi je, pak, predvodio Mavrokefalides sa 20 poena i pet skokova.

Eurokup Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zadar87:79Maroussi
Chorale Roanne79:75 *ASK Riga
1Zadar 42+25
2Maroussi 42+25
3ASK Riga 33+18
4Chorale Roanne 15-68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!