Košarka

Drama u skupini H

Branimir Korać • utorak, 25.11.2008.
Drama u skupini H
Foto: Nikola Movrić

Prvi susreti po skupinama Eurochallenge kupa donijeli su dosta neizvjesnosti i jedno manje iznenađenje. Za njega su se pobrinuli košarkaši estonskog Tartu Rocka koji su svladali u gostima CSK Samaru...

Skupina E

EWE Baskets imao je dobivenu utakmicu da bi u završnici umalo sve kompromitirao. Olympia je pokazala zavidnu dozu borbenosti, nisu se predavali niti u posljednjoj sekundi kada su domaćini imali loptu sa strane i plus tri, Spanos ju je ukrao, pokušao pogoditi tricu za produžetak, ali nije bio precizan. Nijemci su na kraju slavili 76:73. Najbolji kod EWE Basketsa bili su Foster s 18 poena i Paulding s 15 poena i pet skokova. Jasmin Perković za 35 minuta ubacio je pet poena (0/5) uz pet skokova i tri asistencije. Goste je predvodio Terrell Castle s 20 poena.

Skupina F

Dvoboja Khimika i Dexije u Yuznom završio je pobjedom Ukrajinaca u produžetku 95:90. Nakon 40 minuta na semaforu je stajalo 80:80, obje momčadi propustile su nekoliko prilika za pobjedu u regularnom dijelu, da bi u produžetku Ukrajinci bili bolji i odnijeli pobjedu. Predvodili su ih Jarrius Jackson s 23 poena i Marton Bader s 18 poena i osam skokova. Kod gostiju Kelvin Torbert ubacio je 26 poena, a Julian Sensley dodao je 19 poena i devet skokova.

Skupina G

Tartu Rock iznenadio je u Samari CSK svladavši ga 66:58. Domaćin je imao prednost uoči posljednje dionice 50:45, ali tih zadnjih deset minuta odigrao je vrlo loše i Estonci odnose pobjedu. Predvodili su ih Tanoka Beard s 19 poena i osam skokova te Gert Kullamäe s 12 poena. Kod domaćina istaknuli su se Marque Perry s 21 poenom i šest asistencija te Virgil Stanescu s 12 poena.

Skupina H

Uz dosta muke do pobjede je došao Triumf na svom parketu protiv Kieva. Skupocjena ruska momčad slavila je tek u samoj završnici 67:64. Četiri sekunde prije kraja susreta Alex Scales promašio je zicer za poravnanje na 66:66, na drugoj strani Anderson je ubacio jedno bacanje i osigurao Triumfu pobjedu. Najbolji kod pobjednika bili su Nenad Krstić sa 17 poena i 11 skokova te Ernest Bremer s 13 poena i pet asistencija. Kod Kieva 13 poena uz šest skokova upisao je Alex Scales, a 11 poena i deset skokova Kenan Bajramović.

Dramatiku je ponudio i drugi susret u skupini H. Kalev je u svojoj dvorani ugostio Deutsche Bank Skylinerse i slavio tijesno 77:75. Pobjedu Kalevu donio je ubačajem četiri sekunde prije kraja Tanel Sokk. Sokk je tim ubačajem poništio tricu Titusa Ivoryja koju je ubacio za izjednačenje 28 sekundi prije kraja. Kevin Lyde ubacio je 16 poena uz šest skokova, Kristjan Kangur dodao je 15 poena, a Nate Fox 11 skokova. Kod gostiju Derrick Allen ubacio je 23 poena uz devet skokova, a Titus Ivory dodao je 17 poena i pet ukradenih lopti.

Eurochallenge skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

EWE Baskets Oldenburg76:73Olympia Larisas
Hapoel Bank Yahav Jerusalem81:83Amsterdam
1EWE Baskets Oldenburg 42+18
2Amsterdam  33-12
3Hapoel Bank Yahav Jerusalem 23+3
4Olympia Larisas 23-9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!