Nogomet

"Najgori trenutak karijere"

Borna Rupnik • srijeda, 26.11.2008.
"Najgori trenutak karijere"
Foto: EPA

U trenucima kada se činilo kako je Celtic na najboljem putu prekinuti katastrofalan niz na europskim gostovanjima, danski je Aalborg uz nesvojevoljnu suradnju Celticovih braniča preokrenuo rezultat i ostavio Škote prikovane na Otok...

Gostovanje u Danskoj bila je jedna od najboljih prilika nogometašima Celtica iz Glasgowa da konačno skinu prokletstvo loših rezultata na terenima izvan Škotske. No, nakon 90 minuta u Aalborgu ponovno proživljavaju osjećaje koji su ih pratili na povratku kući već toliko puta. Ovaj im je poraz, čini se pao još teže.

Kapetan škotskog prvaka Stephen McManus svoju je tugu podijelio s novinarima: "U svlačionici je bilo užasno. Dečki su shrvani, ovo je vjerojatno najteži udarac koji su primili u posljednjih nekoliko godina. Dvostruko smo razočarani utoliko što smo utakmicu imali pod kontrolom". Celtic je, naime, vodio, ali su si dva gola zabili praktički sami.

Za izjednačujući je pogodak svakako najzaslužniji domaći Brazilac Caca, no njegov je udarac na putu prema mreži skrenuo upravo McManus. A tri minute prije kraja lopta se od Garyja Caldwella odbila iza leđa Artura Boruca. "Da smo izgubili od vrhunske momčadi i primili dva izvanserijska gola, dignuli bismo glave. Ali kada vodite i zatim darujete suparniku dva gola, to je strašno", završio je škotski branič.

Niti njegov kolega iz obrambenih redova, Mark Wilson, nije mogao vjerovati što im se dogodilo: "Šokirani smo. Vodili smo, Danci nam nisu prijetili i nevjerojatno je kako se sve okrenulo. Ispali smo iz Europe, a ovo je najgori trenutak moje karijere". Aalborg je s ova dva pogotka pobjegao na nedostižna tri boda prednosti, jer je u Glasgowu bilo 0:0.

Celticov trener Gordon Strachan bezuspješno je pokušavao pronaći razloge neuspjeha: "Ne mogu točno objasniti što nam se dogodilo. S obzirom da je ovo bila jedna od naših boljih predstava, stvarno je nevjerojatno što se zbilo. Mislim da nas je koštala nesposobnost da sačuvamo netaknutu mrežu. Dok to ne sredimo, ovakve bi se stvari mogle ponavljati".

Strachan tvrdi kako je igračima sigurno još gore nego njemu: "Uvijek je teško poslije susreta slušati pobjedničku pjesmu iz susjedne svlačionice. Igrači još uvijek ne mogu vjerovati da su izgubili, njih sigurno boli više nego mene. Učinili smo mnogo stvari koje smo i planirali, ali nema nikakve koristi sada plakati. Moramo se nositi s time", zaključuje trener.

Njegov protivnik na danskoj klupi, Allan Kuhn, nije se prepustio euforiji: "Mislim da je prošlogodišnje osvajanje prvenstva bio veći uspjeh od ovoga. No, ovo je prekrasan dan za navijače, grad i sam klub. Fantastično smo odgovorili na Celticovo vodstvo, u skladu s jedinim smjerom kluba u posljednje dvije godine: a to je prema gore. Dat ćemo sve od sebe i protiv Manchester Uniteda".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!