Nogomet

"Pomozite nam kao s NEC-om"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 26.11.2008.
"Pomozite nam kao s NEC-om"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mario Mandžukić i Ivica Vrdoljak pojavili su se kao "predstavnici" igrača na pressici uoči susreta sa Spartakom. Obojica se slažu u tezi kako ih čeka teška utakmica u kojoj će morati dati sve od sebe ako žele pobjedu. Za to će im biti potrebna i pomoć s tribina kao u susretu s NEC-om...

Mandžukić se poslužio citatima iz priručnika "uobičajenih najavnih izjava": "Čeka nas teška utakmica i spremni smo na to. S novim trenerom smo dobro radili, maksimalno smo koncentrirani na utakmicu koja nam puno znači. Bitno je koliko će svaki igrač dati, nadam se da ćemo ostaviti i zadnju kap znoja na terenu i ostvariti željeni rezultat."

Koliko poznaje Pletikosu? "Znam dosta dobro Stipu Pletikosu, i kao osobu i kao vratara. Nadam se da će mu netko od nas zabiti koji pogodak, najvažnije je da dobijemo i razveselimo naše navijače."

Kako Mandža komentira napise o "privatnim utakmicama" nekih igrača: "Nemam tu što komentirati. Tu je trener, on najbolje zna tko se kako ponaša na terenu i tko će igrati. Najvažnije je da igrač da koliko može, a trener procjenjuje tko je zadovoljio, a tko ne."

Je li lakše igrati sam u napadu ili s drugim napadečem: "Puno je lakše igrati kad imaš nekog kraj sebe, dakle kad igramo s dva napadača. No najvažnije je da imamo prave upotrebljive lopte, onda je napadač puno opasniji."

Mandžukić je poslao i poruku navijačima: "Htjeli bismo da ih dođe što više, bez njihovog navijanja ne bi došli do preokreta protiv NEC-a i želim da ih sutra bude što više i da navijaju kao do sada."

Ivica Vrdoljak također je pozvao navijače da pohode Maksimir u što većem broju, a suigrače da daju sve od sebe: "Sutra svaki igrač mora učiniti sve što može da ostvarimo ono što želimo u Europi i napravimo korak prema proljeću. Ako svi damo maksimum, možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Sigurno neće biti lako jer je Spartak dobra ekipa, no mi ćemo pokušati iskoristiti njihove slabosti i privesti utakmicu kraju na željeni način."

Kako bi Vrdoljaku "sjela" taktička promjena u 4-4-2? "Sigurno će meni primarni zadatak biti držati blok ispred zadnjeg reda, moje je da neutraliziram što više protivničkih napada i da dam sigurnost prema nazad. Ako bude prilike pridodati se prema naprijed učinit ću što mogu, ali moji glavni zadaci ipak su u defanzivnom dijelu igre."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!