Nogomet

Plete nije odao ništa

Ivana Strahija • srijeda, 26.11.2008.
Plete nije odao ništa
Foto: Nikola Movrić

Momčad Spartaka sletjela je u Zagreb, gdje sutra igra europski susret s Dinamom. Prve su impresije trenera i našeg, ali i njihovog, Stipe Pletikose zanimljive.

Michael Laudrup, trener Spartaka, i sam je novak na klupi kluba, pa vjerojatno zna kako se u predvečerje velikog, ključnog, susreta osjeća Dinamov strateg. Kazao je međutim: "Iza nas je slabo prvenstvo, a moje je da sutrašnji susret s momcima odradim najbolje što mogu. Prezimljavanje u Europi ublažilo bi uvelike lošu atmosferu koja vlada, zato nas interesira samo i jedino pobjeda. Ovdje možemo osigurati prolazak dalje, to planiramo i učiniti."

Laudrup nije želio previše pričati o krivcima za slabe prvenstvene rezultate: "Svi su podjednako odgovorni i premda se najviše priča o slaboj obrani kazat ću da svaki igrač snosi svoj dio krivice. No, moramo se okrenuti novim utakmicama."

U Spartaku mrežu brani naš proslavljeni vratar Stipe Pletikosa. On međutim Laudrupu nije otkrio ništa: "Informacije sam dobio od različitih izvora, nisam od Pletikose tražio savjete."

Koliko će međutim informacije biti ažurne, s obzirom na promjenu na trenerskoj klupi Dinama? "Pravi Dinamo, onaj protiv kojeg ćemo se sutra boriti, vidjet ćemo na našu žalost tek sutra. Promjena trenera mogla bi uvelike utjecati na sastav i način igre, opet ne mora ni malo. Sve ćemo vidjeti sutra", ponovio je Laudrup.

Pletikosa se pak više posvetio Hajduku nego Dinamu: "Ja sam dijete Hajduka, tako da mi je igra na maksimirskom travnjaku u stvari dodatni poticaj. Istina je međutim da premda Dinamo ima svoje probleme, imamo ih i mi, ne bismo inače imali iza sebe tako slabo prvenstvo."

Dodao je Plete tome: "Postat ću dioničar Hajduka. Klub mi je dužan 70 tisuća eura, koje ću pretvoriti u dionice, jer nisam s klubom koji mi je dao sve u nogometu želio sporiti", objasnio je Pletikosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!