Košarka

Uzaludan Kedžin trud

Borna Rupnik • srijeda, 26.11.2008.
Uzaludan Kedžin trud
Foto: Nikola Movrić

Dobrim su prvim nastupima u grupnoj fazi Eurochallenge kupa do lakih pobjeda došli Liege i Telekom Baskets, dok su se za prvo slavlje košarkaši Cajasola morali pošteno pomučiti protiv neugodnih gostiju iz Poljske...

Skupina A

Natjecanje u skupini A otvorili su u Ventspilsu, gradu nogometnih prvaka Latvije, istoimeni domaćin i belgijski Liege. Međutim, jedino čime se Latvijci mogu pohvaliti je vodstvo od 13:9 nakon šest minuta utakmice, sve ostalo pripalo je gostima. Na poluvremenu je već bilo 41:30, a drugi je dio bio još gori po 1500 prisutnih gledatelja - konačni rezultat glasio je sigurnih 73:54 za Belgijance.

Najbolji pokazatelj zbivanja može biti lista strijelaca. Niti jedan igrač latvijske momčadi nije ubacio dvoznamenkasti broj koševa, dok je ista stvar pošla za rukom cijeloj prvoj petorci Liegea. U drugom susretu večeri španjolski Cajasol je ugostio poljsku momčad Energa Czarni, a taj je susret bio debi novog trenera na klupi seviljske momčadi, Pedra Martineza.

Uporni gosti iz Slupska držali su rezultatski priključak praktički sve do samog kraja. Španjolci su rijetko bježali na desetak razlike, ali to se naposljetku pokazalo dostatnim za pobjedu 89:75. Najbolji su među pobjednicima bili Juan Jose Triguero Estruch (21 koš, 14 skokova) i Tyrone Ellis (23 koša), dok je najučinkovitiji među poraženima bio Splićanin Mateo Kedžo sa 17 koševa i šest skokova.

Skupina B

Košarkaši njemačkog Telekom Basketsa iz Bonna uvjerljivo su slavili protiv ciparskog Keravnosa iz Nikozije. Ključ njihovog uspjeha bila je obrana, jer su u prvih 20 minuta Cipranima dopustili samo 22 koša, osam u prvoj i 14 u drugoj četvrtini. Nastavak susreta imao je više ekshibicijski karakter, a konačnih 78:55 jasno govori o odnosu snaga na terenu.

Domaćine je prevodio dvojac Earl Rowland i Moussa Diagne s po 15 koševa, dok su igrači Kavranosa bili prilično ujednačeni - čak su trojica ubacila po deset koševa. Među njima je bio i bivši igrač Cibone, Bariša Krasić, dok je Panagiotis Trisokas tom učinku dodao i 12 skokova.

Eurochallenge skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ventspils54:73Belgacom Liege
Real Betis89:75Czarni Slupsk
1Belgacom Liege 60+59
2Real Betis 33+72
3Ventspils 24-70
4Czarni Slupsk 15-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!