Košarka

Partizan propustio europke prvake

Branko Barić • četvrtak, 27.11.2008.
Partizan propustio europke prvake

Prva dva odigrana susreta petog kola u skupini D pripala su gostujućim momčadima. Partizan je imao čak pet šuteva za pobjedu protiv europskih prvaka, no niti jedan nije iskoristio. Real je svih 40 minuta dominirao protiv Efesa i iz Istanbula zasluženo odnio novu pobjedu...

CSKA niti nakon pet kola najjačeg klupskog europskog natjecanja ne zna za poraz, iako je u Pioniru bilo gusto do samog kraja. Partizan je bio u igri svih 40 minuta; jedina veća prednost gostiju bila je krajem druge četvrtine (34:26), no brzo su se Crno-beli vratili u egal. U posljednju minutu ušlo se s izjednačenih 62:62, a 35 sekundi prije kraja Erazem Lorbek pogađa jedno slobodno bacanje za 62:63. Do kraja su Beograđani uputili čak pet šuteva prema protivničkom košu koji su im mogli donijeti veliku pobjedu, no niti jedan nije bio precizan.

"Bilo bi jako lijepo da smo večeras pobijedili, ali CSKA je ipak zaslužio ovu pobjedu. Ponosan sam na svoje dečke jer smo odigrali ozbiljnu utakmicu na najvišem nivou. Bili smo u egalu s prvacima Europe, jedna lopta je odlučila pobjednika, što je samo dokaz da smo na pravom putu s ovom mladom momčadi", zaključio je Duško Vujošević nakon susreta.

Zoran Planinić i Erazem Lorbek s po 11 poena bili su najunčikovitiji u redovima pobjednika, koji su još uvijek lišeni usluga ozlijeđenog J.R. Holdena. Planinić je šutirao za dva 4/6, za tri 0/5, te je ubilježio još tri asistencije i dva skoka. Milenko Tepić ubacio je 14 poena za Partizan, a pratio ga je Novica Veličković s deset poena i sedam skokova.

Sedam tisuća bučnih gledatelja u dvorani Abdi Ipekci nadalo se da će svjedočiti padu kraljevskog kluba, no Efes nije imao snage za takav pothvat. Real je vodio tijekom čitave utakmice, a najbliže što su im Turci došli bilo je 51:54 sredinom treće dionice. Nada domaćina nije dugo trajala, budući da su Madriđani ponovno pobjegli na osjetniju razliku i mirno priveli susret kraju s konačnih 81:95. Quinton Hosley prvo je ime susreta s 24 poena, a pratio ga je Jerremiah Massey sa 17 poena i sedam skokova. Marko Tomas je za 15 minuta provedenih u igri postigao tek dva poena iz slobodnih bacanja uz jednu asistenciju. Charles Smith s 22 poena predvodio je domaćine, za koje i dalje ne igra ozlijeđeni Mario Kasun.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Anadolu Efes81:95Real Madrid
Partizan62:63CSKA Moskva
Armani Milano77:73Panionios
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!