Rukomet

Poreč i Varaždin odbili HRS

HINA • četvrtak, 27.11.2008.
Poreč i Varaždin odbili HRS
Foto: FaH

Poreč je spreman podmiriti dio realnih troškova specificiranih i ugovorenih po vrstama, a ne sufinancirati organizaciju Svjetskoga rukometnog prvenstva s 3,5 milijuna kuna, zaključeno je na današnjoj zatvorenoj sjednici Gradskog poglavarstva. Sličan potez najavljuju i u Varaždinu...

Kako je priopćila porečka gradska Služba za odnose s javnošću, članovi Poglavarstva razmotrili su prijedlog Ugovora koji je dostavio Hrvatski rukometni savez o suorganizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu koje će se u siječnju iduće godine održati u Hrvatskoj te donijeli zaključak kako je za grad Poreč taj prijedlog neprihvatljiv.

Poreč bi, kao i svi ostali gradovi domaćini, trebao izdvojiti 3,5 milijuna kuna po tom ugovoru koji je prije dvadesetak dana stigao u gradsku upravu iz Hrvatskoga rukometnog saveza.

"Grad Poreč predlaže hitan zajednički sastanak svih gradova suorganizatora 21. svjetskog prvenstva u rukometu za muške s Izvršnim odborom Svjetskoga rukometnog prvenstva radi razmatranja novonastalih okolnosti u vezi sa sufinanciranjem Svjetskoga rukometnog prvenstva", navodi se u priopćenju za javnost.

Kako se doznaje od gradonačelnika Edija Štifanića, Poglavarstvo je već utvrdilo prijedlog proračuna za sljedeću godinu kojim se za Svjetsko rukometno prvenstvo osigurava 300.000 kuna za već dogovorene troškove.

O zaključku Gradskog poglavarstva večeras će se očitovati i članovi Gradskog vijeća.

Inače, višenamjenska športska dvorana "Žatika" u Poreču, jedna od dvorana u kojoj će se odigravati utakmice Svjetskoga rukometnog prvenstva u siječnju 2009., svečano je otvorena u petak, 21. studenoga.

Dvorana je izgrađena za samo godinu dana, a ta najveća gradska investicija, s uređenjem okoliša i opremanjem, vrijedna je oko 117 milijuna kuna.

Ni Varaždin neće uplatiti 3,5 milijuna kuna koliko traži Hrvatski rukometni savez, izjavio je za Hinu varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Čehok je dodao kako ta sredstva nisu nikada bila predviđena niti su ikada prije zatražena tako da je, prema njegovim riječima, čudno odakle se odjednom pojavio takav zahtjev.

"Od svega toga najvjerojatnije neće biti ništa jer jednostavno Varaždin tih novaca nema, što je potvrđeno i prilikom današnje rasprave po tom pitanju na gradskom poglavarstvu. Prema informacijama koje imam, i čelnici ostalih gradova-domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu nisu skloni da udovolje zahtjevu HRS-a", rekao je varaždinski gradonačelnik.

Čehok je mišljenja da bi se HRS-u trebalo pomoći s nacionalne razine budući da će manifestacija poput Svjetskog prvenstva zasigurno donijeti veliku zaradu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!