Košarka

Sigurnom pobjedom na vrh

Goran Markuš • četvrtak, 27.11.2008.
Sigurnom pobjedom na vrh
Foto: EPA

Novom, vrlo sigurnom pobjedom košarkaši španjolske Barcelone nakon polovice odigranih susreta u Euroligi ponovno su se probili na sam vrh skupine B zahvaljujući boljoj koš razlici od Montepaschia i Panathinaikosa koji također imaju osam osvojenih bodova...

Već u prvoj četvrtini Barcelona odlazi na solidnih devet poena da bi Žalgiris drugom četvrtinom odgovorio i vratio razliku na ipak prihvatljivijih šest poena s kojima košarkaši obiju momčadi odlaze u svlačionice. S odmora gosti se vraćaju još snažniji i predvođeni večeras fantastičnim Jakom Lakovićem (22 poena, 5/5 za tri) potpuno uništavaju domaćine te uoči posljednjih deset minuta odlaze na velikih +16.

Žalgiris je morao ići na sve ili ništa, ali Loren Woods (18 poena, 8 skokova) i društvo večeras su izgledali potpuno nemoćno protiv snažnih gostiju koji mini serijom 9:4 odlaze na velikih 21 poen. Iako su do kraja razliku smanjili na ipak prihvatljivijih 15 poena slaba je to utjeha za klub koji nakon pet kola još uvijek nema niti jedan osvojen bod te ih samo čudo može odnijeti u sljedeći krug natjecanja.

S druge strane Barcelona se četvrtom sigurnom pobjedom vraća na sam vrh u skupini B. Za kraj vrijedi i spomenuti kako je tricom u trećoj četvrtini danas ponajbolji košarkaš gostiju, Laković postao tek četvrti igrač koji je u ovom desetljeću premašio granicu od 2000 poena.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Asseco Prokom Gdynia60:67Panathinaikos
Montepaschi Siena86:63SLUC Nancy
Žalgiris60:75Barcelona
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!