Košarka

"Igrali smo loše"

Ivor Krapac • petak, 28.11.2008.
"Igrali smo loše"
Foto: EPA

Pobjeda nad Fenerbahce Ülkerom i skok njegove Lottomatice na vrh euroligaške skupine C nisu bacili Jasmina Repešu u trans. Hrvatski izbornik kazao je da je to moglo izgledati bolje...

Gosti iz Istanbula su u Rimu pali sa 76:67, što je Lottomatici osiguralo proboj na vrh ljestvice uz omjer 4-1, no Repeša nije bio potpuno zadovoljan: "Odigrali smo lošu utakmicu, ali na kraju dobili, nisam očekivao da ćemo u ovoj fazi natjecanja biti prvi s četiri pobjede i porazom. Svidjela mi se obrana moje momčadi, svi smo radili zajedno, s pravim momčadskim duhom, no u napadu moramo igrati bolje."

Osim u Rimu, pobjeda se u četvrtak slavila i u Ljubljani. Nakon četiri poraza, Union Olimpija više nije na nuli, berlinska Alba je u Tivoliju arhivirana sa 77:69. "Zahvaljujem navijačima, podržavali su nas svih ovih tjedana i cijelo vrijeme vjerovali u nas", kazao je Aleksandar Džikić, trener Ljubljančana: "Moji igrači pokazali su da žele ovu pobjedu, konačno je stigla... I ja sam sretan što smo napokon prekinuli crnu seriju od sedam uzastopnih poraza."

Vezane vijesti

Mladi, 17-godišnji Mirza Sarajlija bio je vrlo dobar u svom prvom nastupu u ovom natjecanju, s 13 poena, tri skoka i dvije osvojene lopte - normalno, dovoljno za zadovoljstvo nakon pobjede: "Ovo je bila moja prva euroligaška utakmica, osjećaj je sjajan, ne mogu ga ni opisati nakon što smo dobili. Ostavio sam srce na parketu, kao i svi moji suigrači."

Luka Pavićević, trener gostiju iz Berlina, ubilježio je treći ovosezonski euroligaški poraz na klupi: "Propustili smo idealnu priliku za pobjedu protiv izravnog rivala za Top 16. Ne mogu reći da smo odigrali loše, ali nismo bili dovoljno agresivni, to je napravilo razliku... Union Olimpija pritiskala nas je cijelo vrijeme, dok smo mi u prvom poluvremenu, a pogotovo u startnoj četvrtini, bili vrlo slabi."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Petrol Olimpija77:69Alba Berlin
Club Joventut Badalona105:100Baskonia
Virtus Roma76:67Fenerbahçe
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!