Košarka

Perkovićev Oldenburg ne posustaje

Branimir Korać • petak, 28.11.2008.
Perkovićev Oldenburg ne posustaje
Foto: Nikola Movrić

I u 12. kolu njemačke Bundeslige Oldenburg bilježi pobjedu. Momčad našeg Jasmina Perkovića slavila je kod Braunschweiga 72:70...

Braunschweig i Oldenburg odigrali su do posljednje sekunde neizvjestan susret u kojem su uspješniji bili gosti. Momčad Jasmina Perkovića tako je osigurala ostanak na drugoj poziciji i nakon ovog kola.

Domaćinu je ovo već treći poraz u nizu, a moglo je završiti drugačije. Šest minuta prije kraja treće dionice susreta Braunschweig je vdio 52:39 i imao otvoren put prema pobjedi, međutim, gosti na krilima raspoloženog Rickyja Pauldinga vraćaju se u utakmicu i u posljednjoj dionici vodi se velika borba. Sedam sekundi prije kraja susreta Oldenburg je imao plus jedan i slobodna bacanja, Gardner je ubacio tek jedno bacanje i dao priliku Braunschweigu, međutim sa sirenom tricu pokušava ubaciti Franklin, ali nije bio precizan.

Kod gostiju Jason Gardner ubacio je 16 poena uz šest skokova, Marko Ščekić upisao je 14 poena i osam skokova, a Jasmin Perković za 38 minuta ubacio je osam poena (4/6) uz šest skokova i dvije asistencije. Kod poraženih Kyle Visser ubacio je 18 poena uz sedam skokova, a Dustin Salisbery 18 poena uz sedam asistencija i šest skokova.

Njemačko prvenstvo, 12. kolo:
New Yorker Phantoms Braunschweig - EWE Baskets Oldenburg 70:72.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!