Košarka

Real uspješan na gostovanju

Branko Barić • nedjelja, 30.11.2008.
Real uspješan na gostovanju
Foto: Bruno Blumenschein

U subotu su odigrana dva susreta 11. kola španjolske ACB lige. Real je uz solidan nastup našeg Marka Tomasa uspješno apsolvirao nezgodno gostovanje u Zaragozi, dok je Fuenlabrada uvjerljivo porazila Bruesu...

Real je imao težak zadatak na gostovanju kod susjeda na ljestvici, ali prvenstveno zahvaljujući sjajnom Felipeu Reyesu zadržao je priključak s vodećim momčadima u prvenstvu. Presudna je bila druga četvrtina koju su gosti dobili s 31:19, što Zaragoza unatoč velikom trudu nije uspjela dostići. U konačnih 79:90 Reyes je ugradio 21 poen i osam skokova, a pratio ga je Raul Lopez s 15 poena i šest skokova. Joan Plaza je Marku Tomasu dao tek 12 minuta da se pokaže, a Križevčanin je to iskoristio ubacivši jednu tricu, jednu dvicu i dva slobodna bacanja, sve to bez ijednog promašaja. Najefikasniji kod domaćih bio je Paolo Alfredo Quinteros s 22 ubačaja.

Bruesa je nakon prvih deset minuta imala prednost od plus dva protiv Fuenlabrade, no nakon toga je uslijedio potpuni potop. Drugu dionicu domaćini dobivaju s 33:13 i definitivno rješavaju pitanje pobjednika. Ostatak sustreta je bio tek formalnost, a momčad trenera Luisa Guila privela ga je kraju rezultatom 108:75. Brad Oleson ubacio je 27 poena šutiravši fenomenalnih 8/10 iz igre, a Saul Blanco pripomogao je s 21 poenom. David Doblas predvodio je Bruesu s 19 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!