Rukomet

Slovenci još vjeruju da mogu na SP

HINA • utorak, 02.12.2008.
Slovenci još vjeruju da mogu na SP
Foto: Axel Heimken

Iako se Slovenija nije plasirala na Svjetsko rukometno prvenstvo koje se iduće godine igra u Hrvatskoj, u Slovenskom rukometnom savezu (RZS) tvrde da još uvijek postoje, iako minimalne, šanse da njihova reprezentacija nastupi u kvalifikacijskoj skupini u Splitu...

"Razgovorao sam s predsjednikom Međunarodnog rukometnog saveza (IHF) i on tvrdi da će Kuba nastupiti na prvenstvu. No, ako bi Kuba ipak odustala, onda njeno mjesto u skupini preuzima Čile, a sljedeća po redu je Slovenija", rekao je u utorak za sportski portal "Sportal" Leopold Kalin, glavni tajnik RZS-a, dodajući da je takva uvjeravanja dobio od drugog čovjeka IHF-a Muguela Roce.

"Naravno da bi u slučaju odustajanja Kube, mjesto pripalo Čileu kao četvtrtoplasiranoj reprezentaciji na Panameričkom prvenstvu, ali ako bi onda odustao i Čile, onda je po logici na redu europska reprezentacija, dakle Slovenija. Tako su nas obavijestili", tvrdi Kalin koji odbacuje interpretacije funkcionera Hrvatskog rukometnog saveza da bi na redu nakon Čilea najprije bio Grenland, a onda zemlje iz Azije i Afrike, zbog želje da se rukomet širi po svim kontinentima i da na prvenstvu ne bi bilo previše europskih ekipa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!