Košarka

Iščupali pobjedu

Ivor Krapac • utorak, 02.12.2008.
Iščupali pobjedu
Foto: Davor Sajko

Zagreb CO upisao je svoju prvu pobjedu u skupini F Eurochallenge kupa. U drugom kolu je u Trnskom arhiviran ukrajinski Himik, uz odluku tek u završnici utakmice. Moglo je i puno lakše...

Mravi su već početkom utakmice stvorili veliku prednost. Sjajno otvaranje Luke Žorića, s 12 poena u prvih pet minuta, osiguralo je odmak na 16:6 sredinom prve dionice, da bi trica Babića nešto kasnije povisila prednost na lagodnih 19:6. U tom razdoblju je dobra vijest bila i što je na parket stupio Kruno Simon, koji je bio pod velikim upitnikom zbog viroze.

Poeni srpskog dvojca Bratić - Čakić držali su goste na donekle prihvatljivom zaostatku, Kolčenko je u završnici četvrtine ubacio tricu na Zagrebovu zonu za smanjenje na 21:14, no puno dalje od toga Himik nije mogao. Pet Tomićevih poena pomoglo je Zagrebu u dolasku do 28:17 nakon prvih deset minuta.

Dobru početnu slijedila je podjednako kvalitetna druga četvrtina, koju je djelomično pokvario tek pad Mrava nedugo prije 15-minutnog odmora. Sve do završnice to je izgledalo odlično - Kruno Simon je sa sedam poena bio prvi adut u napadu u tom razdoblju, dok na drugom kraju parketa, s izuzetkom dvije trice Bratića, gosti nisu imali pravog odgovora na Zagrebovu zonu.

Koš i dodatno Andreja Štimca povisili su prednost Mrava na dotad maksimalnih 47:30 na ulasku u 19. minutu, no gosti iz Ukrajine su se do kraja prvog dijela malo trgnuli, uz četiri uzastopna poena Kellyja i tricu Agafonova u seriji od 9:2 za smanjenje na 49:39 nakon 20 minuta.

Povratak iz svlačionica nije donio puno bolje izdanje Mrava u odnosu na završnicu prvog poluvremena. Kruno Simon je u prvom dijelu treće četvrtine zabijao i držao Zagreb na desetak poena prednosti, Štimac se malo kasnije pridružio tricom za povećanje na 63:49, no nakon toga dogodilo se malo toga dobrog za domaću momčad. Mravi su stali, a gosti s po dvije trice Famutimija i Rjabčuka i jednom Agafonova napravili seriju od 17:6 za smanjenje na samo 69:66 uoči završnih deset minuta.

Posljednja četvrtina počela je obostrano neefikasno, s ukupno pet poena, 3:2 za goste, do isteka 34. minute. Mravi su u tom razdoblju gotovo sve u napadu radili individualno, bez momčadske igre kakvu su pokazali u većem dijelu prvog poluvremena, no i tako je krenulo - Tomić, Žorić, Morović i Štimac osigurali su odmak do 79:71 tri i pol minute do kraja.

U završnici su gosti dvaput smanjili na tri poena zaostatka, a nakon Bratićevog zakucavanja u kontri za 81:78 stvari je u svoje ruke uzeo Kruno Simon, koji je s dva slobodna bacanja i tricom preko ruke 50-ak sekundi do kraja postavio nedostižnih 86:78. Pero Babić je do kraja s dva slobodna bacanja zapečatio pobjedu.

Simon je s 21 poenom bio najefikasniji u domaćoj momčadi, a Luka Žorić istaknuo se s 20 poena i 12 skokova. Štimac je ubilježio 17, a Tomić 15 poena. Himik je s 18 poena vodio Saša Bratić.

Eurochallenge skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zagreb88:78Khimik
Dexia Mons-Hainaut91:65Galatasaray
1Dexia Mons-Hainaut 42+63
2Galatasaray 42+36
3Zagreb 24-49
4Khimik 24-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!