Košarka

Siena ispred ostatka

Goran Markuš • četvrtak, 04.12.2008.
Siena ispred ostatka

Novom, petom ovosezonskom pobjedom u Europi Siena se nakon gostovanja kod Prokoma prometnula u predvodnika skupine B uoči sutrašnja dva preostala susreta šestog kola Eurolige...

Na leđima jednog od trenutno ponajboljih košarkaša u Europi, Terrella McIntyrea (26 poena) Siena odlično kreće u susret i zaustavlja domaćine na samo devet poena da bi odličnom drugom četvrtinom, tijekom koje u igru ulazi i Rimantas Kaukenas (22 poena), razlika porasla na već respektabilnijih deset poena.

U trećoj četvrtini promjena nema, a čvrsta igra i solidan napad gostima donosi još tri poena prednosti što im omogućuje nešto mirniji ulazak u posljednjih deset minuta. Iako je Prokom predvođen ponovno sjajnim Davidom Loganom (20 poena, 5 skokova, 4 asistencije) dao sve od sebe da se vrati u utakmicu sve što im je pošlo za rukom je osvajanje makar jedne, posljednje četvrtine sa minimalnim jednim poenom za konačnih +12 gostiju.

Trener Siene, Simone Pianigiani bio je i više nego zadovoljan svojom ekipom: "Utakmicu smo započeli kao vrhunska europska momčad i odličan učinak u obrani uspjeli iskoristiti za ostvarenje pete pobjede u Euroligi i to u Sopotu gdje nikada nije lako izaći na teren."

Tomas Pacesas, trener Prokoma složio se sa Pianigianijem te priznao kako je večeras bolja momčad zasluženo slavila: "Naši visoki igrači nisu se najbolje snašli, a protiv odlične Siene tako se ne može."

Već sutra na rasporedu su i ostala dva susreta skupine B u kojima će Panathinaikos kod Žalgirisa, a Barcelona kod kuće protiv Nancya tražiti nove pobjede i ponovno poravnanje na samom vrhu u ukupnom poretku.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Asseco Prokom Gdynia71:83Montepaschi Siena
Žalgiris69:80Panathinaikos
Barcelona91:68SLUC Nancy
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!