Košarka

"Nadam se da će dobiti i iduću"

Ivor Krapac • četvrtak, 04.12.2008.
"Nadam se da će dobiti i iduću"
Foto: Nikola Movrić

Nije bilo teško izdvojiti što, točnije - tko je bio prevaga na Maccabijevu stranu u pobjedi nad Cibonom u šestom euroligaškom kolu. Cibosi nisu našli odgovor za Liora Eliyahua, a važnu ulogu Maccabijevog krilnog centra izdvojio je i Velimir Perasović, koji se nada da će telavivska momčad sljedećeg tjedna svladati Avellino...

"Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, što je Maccabiju omogućilo da dominira u tom razdoblju. U drugom poluvremenu je bilo bolje, zaustavili smo njihov napad", kazao je Perasović pred novinarima, pa istaknuo Eliyahua koji je s 24 poena, 17 skokova, šest asistencija i valorizacijom 42 legitimni kandidat za MVP-a šestog kola: "Igrao je sjajno, zadao nam je puno glavobolje."

"Napravili smo nekoliko velikih grešaka u posljednjim minutama, nismo smjeli zaboraviti na Marcusa Browna", dodao je trener Cibosa: "Nadam se da će Maccabi pobijediti i u sljedećoj utakmici jer bi to i nama išlo u prilog." Ta sljedeća je protiv Avellina, idućeg tjedna u Italiji.

Vezane vijesti

"Imali smo usporen ulazak u utakmicu, dok sam ja izgubio koncentraciju s dva brza prekršaja i tehničkom", komentirao je kapetan Nikša Prkačin, koji se razigrao u drugom poluvremenu: "Kasnije smo se dvaput vraćali iz dvoznamekastog zaostatka, pokazali smo da imamo karakter. Bila je to izjednačena utakmica, mogla je otići na bilo koju stranu, ovog puta otišlo je protiv nas."

Pini Gershon može odahnuti - Maccabi je večerašnjom pobjedom došao na omjer 3-3 uoči idućeg tjedna i "malog finala" u gostujućem ogledu s Avellinom. "Draže mi je kad suparnik mora pokušati usporiti naš ritam umjesto da mi zaustavljamo suparnikov, danas smo, barem sudeći po prvom poluvremenu, morali zabiti 95-100 poena", kazao je Maccabijev trener: "Želim da moja momčad igra u sve četiri četvrtine kao danas u prvoj."

"Cibona ima dobru startnu petorku, no uspjeli smo isključiti Prkačina uvođenjem u probleme s prekršajima, željeli smo opteretiti i Kusa, ali to nije prošlo", dodao je Gershon o protivniku: "Bila je ovo ključna utakmica, teška za nas, nisam to želio isticati prije početka da ne stavljam dodatni pritisak na igrače... Mislim da smo trebali pobijediti s više od pet razlike."

Lior Eliyahu rekao je da nije bio ni svjestan vlastite statistike: "Bilo mi je bitno samo da obavim svoj posao, nisam obraćao pozornost na brojke tijekom utakmice. Nadam se da ću ovo ponavljati u svakoj utakmici, no najvažnije je da i dalje pobjeđujemo."

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Olympiakos91:66Sidigas Avellino
Le Mans Sarthe55:87Unicaja Málaga
Maccabi Tel Aviv88:83Cibona
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!