Košarka

Pobjede favorita, Vujčić dobar

Branimir Korać • srijeda, 03.12.2008.
Pobjede favorita, Vujčić dobar
Foto: EPA

Šesto kolo Eurolige u skupini A donio je dva susreta u kojem su favorizirani Unicaja i Olympiakos posve dominirali. U pobjedi Olympiakosa vrlo dobar učinak ostvario je i naš reprezentativac Nikola Vujčić...

Olympiakos je upisao očekivanu pobjedu na svom parketu protiv Avellina. Grčka momčad slavila je 91:66 u neravnopravnom susretu u kojem su Talijani tek u prvih desetak minuta bili protivnik koji je stvarao kakve-takve probleme.

Halperin, Bouroussis, Teodosić i Greer bili su ti koji su u ranoj fazi druge četvrtine povukli i vukli Olympiakos do prednosti na poluvremenu 41:25. U drugom poluvremenu igra gostiju se u potpunosti raspala, nisu imali nikakvog odgovora na raznovrsne napade domaćina koji ekspresno odlaze i na plus 30 te mirno privode utakmicu kraju.

Kod Olympiakosa istaknuli su se Josh Childress s 13 poena, Bouroussis, Greer i Teodosić s po 11 te naš Nikola Vujčić koji je za 15 minuta ubacio deset poena (3/7) uz pet skokova i dvije asistencije. Kod Avellina Chris Warren bio je usamljen, ubacio je 16 poena uz pet skokova i četiri asistencije, a još 12 poena dodao je Eric Williams.

Ništa se bolje nije proveo niti Le Mans na svom parketu protiv Unicaje. U Malagi su Francuzi odigrali dobru utakmicu i bili veći dio susreta ravnopravni protivnik, no u svojoj dvorani nisu imali šanse. Unicaja ih je doslovno pregazila s 87:55.

Izuzev druge četvrtine, u svim razdobljima igre Malažani su dominirali. Domaćin nije imao raspoloženih igrača izuzev Alaina Koffija koji je ubacio 15 poena uz 11 skokova, no to ništa ne vrijedi kada više nitko nije dodao više od osam poena. Najopasniji igrač Le Mansa, Dewarick Spencer imao je užasnu večer, ubacio je tek pet poena uz šut 1/5 za dva, 1/8 za tri.

Unicaju su u ovom susretu predvodili Thomas Kelati s 20 poena, Boniface Ndong s 19 poena i sedam skokova dok je Jiri Welsch dodao 14 poena i pet skokova.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Olympiakos91:66Sidigas Avellino
Le Mans Sarthe55:87Unicaja Málaga
Maccabi Tel Aviv88:83Cibona
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!