Automoto

Honda odlazi iz F1!

Ante Kojundžić • petak, 05.12.2008.
Honda odlazi iz F1!
Foto: HB-Press-Agency

Svjetska financijska kriza pogađa sve pa tako i proizvođače automobila koji bilježe pad prodaje, a to se odražava i na stanje u Formuli 1. Naime, iza većina F1 momčadi stoje veliki proizvođači automobila, a prva koji neće moći izdržati krizu je Honda…

Japanska momčad službeno je objavila da se povlači iz Formule 1 te neće sudjelovati u novoj sezoni: ''Honda mora zaštiti svoj posao i osigurati se za budućnost jer se svjetska ekonomska kriza širi i dalje'', kazao je predsjednik Honde Takeo Fukui.

Ovaj sport, jasno je svima, iziskuje značajna financijska ulaganja i Honda si to trenutno ne može priuštiti pa je donijela ovu odluku iznenađujući time F1 javnost.

Momčad će biti stavljena na prodaju, a prema nekim izvorima već su se pojavili prvi kupci, dok je Ross Brawn svoj napor usmjerio na razgovore s Ferrarijem ne bi li osigurao njihove motore. Nepoznata je budućnost njihova dva vozača Jensona Buttona i Rubensa Barrichella.

Hondina zadnja era u F1 počela je 2000. godine surađujući s momčadi BAR da bi 2006. godine preuzela tu momčad i krenula pod imenom Honde. Iste godine dolaze i do prve pobjede na VN Mađarske po kišnoj utrci kada pobjeđuje Jenson Button. Zadnje dvije sezone pamte po jako lošim rezultatima koji su vjerojatno i nagnali čelnike proizvođača da se povuku iz natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!