Tenis

Serena otkazala Hopman Cup

Maja Giljanović • ponedjeljak, 08.12.2008.
Serena otkazala Hopman Cup
Foto: Jurica Rako

Svjetski broj dva Serena Williams je danas otkazala nastup na Hopman Cupu navevši da joj start turnira 3. siječnja dolazi prerano jer se još uvijek oporavlja od ozljede butnog mišića...

Deveterostruka Grand Slam pobjednica i bivša prva igračica svijeta - prvi put u srpnju 2002., a zadnji nedavno u listopadu - Serena Williams, koja je u siječnju osvojila ovogodišnji naslov s Mardyjem Fishom, još uvijek nije zaliječila ozljedu buta koju je zaradila na završnici sezone u Dohi prošli mjesec i zbog koje je odustala nakon odigrana samo dva meča (pobjede protiv Safine i poraza protiv sestre Venus).

Nastup na prvom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu, međutim, ne dolazi u pitanje. 27-godišnjakinja, naime, pretpostavlja da će u ta ekstra dva tjedna - Australian Open starta 19. siječnja - biti 100 % fit.

Jamesu Blakeu, koji je Hopman Cup osvojio dvaput (2003. baš sa Serenom), sada će se pridružiti Meghann Shaughnessy.

Organizatorima turnira koji su 1996. osvojili Goran Ivanišević i Iva Majoli svoj je, pak, nastup potvrdio ruski par Safin, brat i sestra Marat i Dinara.

Amerikanci, koji brane naslov, traže šestu titulu, a računicu će im pokušati pomutiti još i Australci (Hewitt, Dellacqua), Nijemci (Kiefer, Lisicki), Slovaci (Hrbaty, Cibulkova), Francuzi (Simon, Cornet), Talijani (Bolelli, Pennetta) i Tajvanci (Lu, Hsieh).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!