Košarka

Belgijci projurili Zagrebom

Branimir Korać • utorak, 09.12.2008.
Belgijci projurili Zagrebom
Foto: FaH

U trećem kolu skupine F Eurochallenge kupa košarkaši Zagreba upisali su na svom parketu visok poraz od favorizirane belgijske momčadi Dexije iz Monsa. Dexia je u drugom poluvremenu slomila otpor Zagreba i na kraju visoko slavila 84:66...

Još jednom desetkovana momčad Zagreba nije se uspjela oduprijeti vrlo dobrim gostima iz Belgije. Dexia je u Zagreb doputovala u statusu favorita i to je opravdala u potpunosti, posebice predstavom u drugih 20 minuta kada je posve nadigrala "mrave" iz Trnskog koji su još u prvom poluvremenu držali priključak.

Zagreb je ponovno na parket istrčao bez trojice igrača iz petorke i to Jakova Vladovića, Krune Simona i Marija Dundovića i to se pokazalo prevelikim hendikepom. Premali broj raspoloživih igrača koji mogu odgovoriti zahtjevu ovako teške utakmice pokazao se ključnim u nastavku kada je domaćin ostao bez snage.

Početne minute susreta protekle su u znaku Ante Tomića koji je jedini kod Zagreba bilježio poene. To se nije pokazalo dobrim jer su gosti u osmoj minuti pobjegli na 19:12, no srećom Tomić je u završnici prve četvrtine dobio podršku, Zagreb je napravio 7:0 i taj period igre završen je s 19:19.

Odmah na startu druge dionice Dexia se odvojila i pobjegla na 30:24, no Zagreb radi seriju 10:3 i napokon preuzima vodstvo 34:33. U zadnjoj minuti Nesbitt s tricom i polaganjem radi novi preokret, a na odmor se odlazi s vodstvom Dexije 38:36. U toj dionici uspjeli su gosti zaustaviti Tomića, no proigrao je Štimac koji je imao zasluge u držanju Zagreba u igri.

Drugo poluvrijeme donijelo je posve drugačiji rasplet. Od samog početka Dexia je dominirala, a nakon Tomićeve nesportske po prvi put su prešli granicu od deset poena viška u 25. minuti. Što je susret više odmicao, to je prednost gostiju sve više rasla da bi u određenim trenucima iznosila i više od 20 poena na strani Dexije.

Završilo je pobjedom Belgijaca 84:66 koji se potvrđuju kao možda i najbolja momčad skupine i s pravom podižu kandidaturu za prolazak dalje.

Eurochallenge skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zagreb66:84Dexia Mons-Hainaut
Khimik87:75Galatasaray
1Dexia Mons-Hainaut 42+63
2Galatasaray 42+36
3Zagreb 24-49
4Khimik 24-50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!