Košarka

Popović trgnuo Himik

Borna Rupnik • četvrtak, 11.12.2008.
Popović trgnuo Himik
Foto: Nikola Movrić

Važan susret za rasplet Zagrebove skupine F Eurochallenge kupa odigrali su Himik i Galatasaray, a pobjedu je odnio ukrajinski predstavnik na čijoj se klupi predstavio novi trener. Cajasol se nakon trećeg kola našao u nepredviđenom problemima, a Telekom Bonn je unio nered u skupinu B...

Skupina A

Košarkaši Cajasola iz Seville sigurno su drugačije zamišljali rasplet skupine A Eurochallenge kupa. Naime, nakon domaćeg poraza od Liegea u prošlom kolu, pokisli se vraćaju i iz Latvije. Momčad Ventspilsa furiozno je krenula u utakmicu u dobila prvu četvrtinu rezultatom 27:15, no Španjolci su malo po malo stizali, da bi početkom posljednje četvrtine zaostajali samo za jedan koš.

Međutim, tada ključne trice pogađaju Umbraško i Vairogs te odvode Latvijce u prednost koju do kraja više nisu ispustili. U konačnih 78:70 Umbraško i Brazelton utkali su po 17 pogodaka, dok je najbolji strijelac gostiju bio Rivero del Caz s jednim manje. Ventspils se ovom pobjedom izjednačio s Cajasolom: obje momčadi imaju omjer 1-2.

Skupina B

Situaciju u skupini B ozbiljno je zakomplicirala pobjeda Telekom Basketsa iz Bonna nad francuskim SAOS Hyeresom (71:61). Nakon kompletiranog trećeg kola Nijemci, Francuzi i ruski Ural Great imaju po dvije pobjede i poraz, dok je na dno prikovan ciparski Keravnos sa sva tri poraza. U Bonnu je pred 4000 gledatelja pobjednik odlučen tek u zadnjih deset minuta.

Tu su dionicu domaćini dobili 21:9, odigravši iznimno čvrstu obranu, a napadački su dio odradili Frazier s 14 te Rowland i Yarbrough s po deset koševa. U redovima momčadi iz Toulona najbolji je bio Nichols s 19 poena, a Hrvoje Perinčić odigrao je 39 minuta, ubacio pet koševa i dodao sedam skokova.

Skupina F

Debi bivšeg trenera srpske Vizure Olivera Popovića na klupi ukrajinskog Himika okrunjen je pobjedom na turskim Galatasarayem. Zbog prošlotjednog poraza u Zagrebu s trenerske je dužnosti morao odstupiti Dmitrij Bazalevski, a šok u svlačionici donio je pozitivne promjene, jer su košarkaši iz Južnog uspjeli preokrenuti vodstvo gostiju s početka drugog poluvremena i slaviti rezultatom 87:75.

Himik je predvodio Wykeen Kelly s 21 ubačajem, Saša Bratić je dodao 18, a oporavljeni Marton Bader upisao je 14 koševa i 13 skokova. Kod Turaka se iskazao dvojac Huseyin Besok (18 koševa, 13 skokova) i Antonio Graves (17 koševa). Na čelu skupine nalaze se Dexia i Himik (2-1), a Zagreb i Galatasaray sljedeći tjedan u Trnskom izravno odlučuju tko će zadržati šanse za prolaz.

Eurochallenge skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Belgacom Liege89:64Czarni Slupsk
Ventspils78:70Real Betis
1Belgacom Liege 60+59
2Real Betis 33+72
3Ventspils 24-70
4Czarni Slupsk 15-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!