Košarka

Choletu triler u Ukrajini

Borna Rupnik • utorak, 09.12.2008.
Choletu triler u Ukrajini
Foto: EPA

Mateo Kedžo nije mogao sam protiv favoriziranog Liegea, Ivan Tomas pridonio je pobjedi svog Lokomotiva u gostima, ali najuzbudljiviji susret večeri igrao se u Ukrajini, gdje su domaćini prokockali svoje vodstvo i izgubili s minimalnom razlikom...

Skupina A

Na krilima prošlotjednog slavlja u Sevilli, belgijski Liege lako se obračunao s poljskom ekipom Energa Czarni. Suigrači Matea Kedže, koji je večeras upisao 14 koševa i šest skokova, te tako bio daleko najbolji pojedinac momčadi iz Slupska, nisu uspjeli pružiti ozbiljan otpor domaćinu. Utakmica je završila 89:64, a poljsku su obranu najčešće probijali Hill, Cage, Wilson, Owens i Thomas, svi s dvoznamenkastim brojem koševa.

Skupina B

Iako rezultat 85:64 to ne sugerira, Ural Great se morao pošteno namučiti kako bi ubilježio drugu pobjedu u skupini B Eurochallenge kupa. Ciparski Keravnos držao je rezultatski priključak sve do posljednje četiri minute susreta, u koje su ušli s prihvatljivim zaostatkom od deset koševa. Mala utjeha u trećem uzastopnom porazu može im biti činjenica da su imali najboljeg strijelca utakmice: LaMarr Greer ubacio je 27 koševa, dok su u redovima ruske momčadi najefikasniji bili Jones (21) i Biggs (16).

Skupina C

Francuski Cholet zadržao je maksimalan učinak i nakon gostovanja u Ukrajini. Međutim, do pobjede su došli tek u posljednjim sekundama utakmice (82:81), zahvaljujući mirnoj ruci Griera s linije slobodnih bacanja. Sumykhimprom će žaliti za propuštenim vodstvom od deset koševa iz treće četvrtine i neiskorištenoj večeri Abdullahija Kusa, koji je postigao 25 koševa. Francuze su predvodili upravo Grier i Robinson s po 20 ubačaja.

Treći poraz pretrpio je švicarski Benetton Olympic. U Fribourgu je sa 61:69 slavio ruski Lokomotiv iz Rostova, iako se u četvrtu dionicu utakmice ušlo rezultatom 46:43 za domaćine. Preokret je bio djelo najboljeg trojca ruske momčadi: Morgunova (20), Szewczyka (17) i Housea (12), dok domaćine nisu uspjeli spasiti ni Harrison s 15 koševa i 11 skokova, niti Sloan sa 16 koševa i devet skokova. Naš Ivan Tomas, u dresu Lokomotiva, za 33 minute na parketa skupio je šest koševa, tri asistencije i dva skoka.

Skupina D

Serija domaćina od 13:0 na samom otvaranju ostavila je utakmicu u Limassolu bez ikakve natjecateljske draži. Proteas EKA AEL slavio je protiv austrijskih Allianz Swansa iz Gmundena s velikih 86:62 i time upisao svoju drugu pobjedu u ovom dijelu natjecanja. Najbolji su u ciparskoj momčadi bili Subotić i Radojević sa 17 koševa, a kod neuvjerljivih gostiju istaknuo se tek Fisher sa 16 pogodaka.

Nizozemski EiffelTowersi svih su 40 minuta kontrolirali zbivanja na svom terenu i naposljetku slavili sa sigurnih 96:82. Litavski Siauliai po drugi je puta dvoranu napustio pognute glave, ali svoju će priliku za prolaz ipak morati tražiti protiv Ciprana i Austrijanaca. U redovima momčadi iz Den Boscha lovorike su pokupili Akerboom s 22 i Jackson s 19 koševa, dok je po već ustaljenom običaju među gostima najbolji bio Kadziulis, koji je ovaj put zabio 25 koševa.

Eurochallenge skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Belgacom Liege89:64Czarni Slupsk
Ventspils78:70Real Betis
1Belgacom Liege 60+59
2Real Betis 33+72
3Ventspils 24-70
4Czarni Slupsk 15-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!