Nogomet

Roma i Chelsea idu dalje

Tomislav Pacak • utorak, 09.12.2008.
Roma i Chelsea idu dalje
Foto: EPA

Posljednje kolo ipak nije ponudilo iznenađujući rasplet u skupini A - favorizirani Roma i Chelsea osigurali su pobjedama nastavak natjecanja, iako predstava londonske momčadi protiv Cluja sigurno nije oduševila Scolarija...

Bez drame u Rimu

Bordeaux je u Rim stigao s ciljem da pobjedom nad Romom preskoči Rimljane i tako čekira kartu za osminu finala, no Bordeaux je, objektivno, od tog cilja bio daleko, iako je Roma tek u drugom dijelu došla do pogotka i tako osiguranja drugog kruga.

Prvi dio nije ponudio baš ništa onima koji vole dobar nogomet. Blancova momčad nije imala nikakvu ideju kako razbiti obranu Rome, Francuzi su bili potpuno neopasni po gol domaćih. S druge strane, ni Roma nije briljirala, no činilo se da su Talijani bili apsolutno svjesni da im Bordeaux ne može zaprijetiti.

Drugi dio ipak je donio bolji nogomet. Gosti su se malo odvažili i ofenzivnije krenuli po pogodak i time drugi krug, a to je ostavilo malo više prostora "Vučici" koja je to znala iskoristiti. Bordeaux je složio nekoliko poluprilika, ne odveć opasnih, ali sve nade ugašene su gostima u 61. minuti. Roma je odigrala dobru akciju po desnoj strani, Baptista je izbacio Perrottu koji daje povratnu loptu na peterac za Brighija, a ovaj se vrlo dobro snalazi i matira Ramea za 1:0.

Bilo je jasno da Bordeaux nema snage za preokret, pa je drugi pogodak Rome bio logičan slijed događaja. Raspoloženi Menez obavio je pola posla, lijepo uposlio Tottija koji iz prve zakucava loptu u mrežu za konačnih 2:0 Rome i prvo mjesto na tablici. Bordeaux će, pak, europsku avanturu nastaviti u Kupu Uefe.

Chelsea nije impresionirao

U Londonu se ipak nije dogodilo iznenađenje, iako je Cluj pružio sasvim solidan otpor Chelseaju i tako opet potvrdio da nije zalutao u društvo najboljih.

Scolarijeva momčad definitivno nije briljirala, no u 39. minuti koristi "pospanu" obranu Cluja i dolazi do vodstva. Deco je izveo slobodan udarac i pronašao usamljenog Kaloua koji zakucava u mrežu za 1:0.

Činilo se da bi domaće mogao čekati lagan posao do kraja, no Rumunji su im ipak otežali večer u 54. minuti. Dobro su gosti kombinirali, nabacio je Panin, a glavom lijepo zabio Yssouf Kone nakon što je izmakao pažnji Alexa.

Domaći ipak dolaze do očekivan pobjede u 71. minuti zahvaljujući prvom ovosezonskom pogotku Didiera Drogbe u Ligi prvaka. Asistent je bio Joe Cole, a Drogba se lijepo snalazi u šesnaestercu i pokazuje Scolariju da je spreman preuzeti svoje mjesto prvog napadača ispred raspucanog Anelke.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Chelsea2:1CFR Cluj
Roma2:0Bordeaux
1Roma 612:6+612
2Chelsea 69:5+411
3Bordeaux 65:11-67
4CFR Cluj 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!