Košarka

Zadranima važna pobjeda

Branimir Korać • utorak, 09.12.2008.
Zadranima važna pobjeda
Foto: Sebastian Govorčin

Košarkaši Zadra opravdali su status favorita na gostovanju kod Roannea u trećem kolu skupine A Eurokupa. Naši predstavnici su slavili s lakoćom 84:66 u susretu koji su kontrolirali od prve minute...

Vrlo važnu pobjedu ostvarili su Zadrani u trećem kolu Eurokupa u skupini A. Za prolaz dalje poželjna je bila jedna gostujuća pobjeda uz tri domaće i uspjeli su do nje doći već u trećem kolu. Roanne je označen i prije početka natjecanja kao najveća šansa za uzimanje bodova na strani i tako je i bilo. Prva prilika stigla je u Rigi gdje je domaćin ipak bio prejak, ali druga je u Francuskoj iskorištena.

Zadarski stručni stožer jako dobro je proskautirao igru Roannea i to je dalo ploda. Domaćin nije imao previše otvorenih šuteva koje inače jako dobro kažnjavaju te tako ulaze u seriju koja ih zna odvesti do pobjede. S druge strane Zadar se dosta oslonio na ubačaje za tri poena, pogodili su ih 11 od 29 što je bilo dovoljno za održavanje prednosti.

U prvoj četvrtini sve do samog završetka vodila se izjednačena borba, a onda Zadar preko Garnetta i Ružića stvara prednost i na odmor između dvije četvrtine odlazi s prednosti 25:17.

Sredinom druge četvrtine gosti igraju odlično i Perić, Ružić, Stipčević i Rančić predvode seriju za bijeg na do tada najvećih 49:30. Do kraja poluvremena prednost je održana i na odmor se otišlo s visokom zalihom gostiju.

U drugo poluvrijeme odlučnije kreću košarkaši Roannea koji polako smanjuju zaostatak i u 28. minuti već dolaze na neugodnijih minus sedam, prednost Zadrana iznosila je tada svega 54:47. Kada je prijetilo da se Roanne posve približi, iskočili su Johnson, Gečevski i Stipčević koji rade 11:0 i završavaju priču.

Do kraja susreta Francuzi se više nisu uspjeli oporaviti, Zadar je s lakoćom držao prednost i na kraju zasluženo slavio 84:66.

U domaćem sastavu Chris Monroe ubacio je 17 poena, a Mohamed Kone dodao je 12 poena i devet skokova. Kod Zadra Rok Stipčević upisao je 17 poena, šest skokova i pet asistencija te Todor Gečevski 12 poena.

Eurokup Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

ASK Riga84:70Maroussi
Chorale Roanne66:84Zadar
1Zadar 42+25
2Maroussi 42+25
3ASK Riga 33+18
4Chorale Roanne 15-68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!