Rukomet

HRS i IHF zadovoljni sastankom sa Sportfiveom

Sportnet • srijeda, 10.12.2008.
HRS i IHF zadovoljni sastankom sa Sportfiveom

U prostorijama Organizacijskog odbora 21. Svjetskog prvenstva u rukometu za muške održan je sastanak čelnika hrvatskog OO predvođenih Izvršnim direktorom SP Silvijom Njirićem s predstavnicima IHF-a predvođenim Leonom Kalinom, v.d.-om Predsjednika natjecateljske i organizacijske komisije Međunarodne rukometne federacije te predstavnikom tvrtke "Sportfive" zadužene za proizvodnju i distribuciju TV signala s natjecanja Svenom Harkeom. U više od četiri sata obje su strane "pretresle" 22 točke Dnevnog reda, uglavnom tehničkih detalja...

Čelnike međunarodne federacije zanimalo je stanje u organizaciji pri gotovo svim detaljima vezanim uz prvenstvo, od stanja sportskih dvorana i organizacijskih odbora preko smještaja reprezentacija, VIP gostiju i ostalih sudionika, sigurnosti, rasporeda u dvoranama i prodaje ulaznica sve do akreditiranja, rasporeda utakmica i komunikacijskih aspekata. S gospodinom Harkeom dogovoreni su svi detalji glede TV signala.

Na kraju sastanka, sve strane bile su više nego zadovoljne. "Jako sam zadovoljan prezentiranim", rekao je Leon Kalin i dodao: "Ovo je prvi puta u povijesti da zemlja organizator gradi ovoliko objekata. Moram odati priznanje organizatorima, hrvatskoj Vladi i gradovima budući da su uspjeli ostvariti obećano. Bio sam u Splitu, vidio dvorane u Varaždinu i Poreču – odlično izgledaju. Dosadašnje iskustvo HRS-a garantira nam odličan događaj. Svi detalji su usaglašeni, vrlo smo zadovoljni kako je hrvatski OO odradio neke dijelove. Što se tiče tehničkih detalja o kojima smo raspravljali, jedino me brine implementacija 'pametne lopte'. Naime, danska tvrtka koja radi na njoj još ne može garantirati da ćemo već na ovom prvenstvu imati taj sustav, ali to nema veze niti s organizatorom niti s IHF-om."

Izvršni direktor prvenstva Silvio Njirić također je bio zadovoljan sastankom. "Prošli smo kompletni tehnički dio organizacije. U partnerskoj atmosferi dogovorili smo sve detalje i preuzeli zadatke koje još moramo obaviti do početka prvenstva. Uvjeren sam da ćemo imati najbolje Svjetsko prvenstvo do sad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!