Košarka

CSKA nemilosrdan, Planinić nezamjetan

Vedran Babić • srijeda, 10.12.2008.
CSKA nemilosrdan, Planinić nezamjetan
Foto: EPA

CSKA i Efes Pilsen domaćim su pobjedama otvorili 7. kolo skupine D Eurolige. Moskovljani su s visokih 93:61 arhivirali Panionios i na taj način osigurali Top 16 uz skroman učinak Zorana Planinića, dok je Efes s nešto više muke porazio Armani Jeans...

Jedan od glavnih pretendenata na novu europsku krunu, moskovski CSKA, uspješno se vratio na pobjedničke staze nakon iznenađujućeg prvog poraza u Italiji kod Armani Jeansa. Za taj povratak "poslužio" im je grčki Panionios, koji je u prvom međusobnom susretu u 2. kolu doživio jednako težak poraz (52:86). Ovoga puta CSKA je bio nešto milostiviji te je slavio sa "samo" 32 poena viška.

Domaćini su dobili svaku četvrtinu i konstantno povećavali svoju prednost što je utakmica odmicala kraju. Među petoricom košarkaša koji su imali dvoznamenkasti broj koševa najefikasniji je bio Matjaž Smodiš s 15, dok njegov suigrač Zoran Planinić nije bio na uobičajenoj razini. Za 17 minuta na parketu hrvatski je reprezentativac zabio tek jednu tricu i upisao jednu asistenciju (0/3 za dva, 1/2 za tri). Šesterostrukim osvajačima ovog natjecanja i braniteljima naslova ovo je šesta pobjeda u skupini, čime su i teoretski osigurali Top 16.

Drugi susret večeri, onaj između Efes Pilsena i Armani Jeansa, bio je mnogo izjednačeniji. Bio je to dvoboj dvaju momčadi sa samog začelja skupine, sa po dvije pobjede. Do treće je ipak došao favorit Efes, 74:67, i tako ostao u borbi za plasman među 16. Turci su bili bolji, a tek su jednim dijelom treće četvrtine malo popustili i prepustili prednost svojim protivnicima.

Vodstvo su ubrzo vratili i bez većih problema držali dovoljno veliku distancu do kraja susreta. Miloš Vujanić i Kaya Peker bili su nezaustavljivi s 20, odnosno 19 koševa kod domaćina, dok je kod Talijana najviše ubacio Massimo Bulleri (14).

7. kolo ove skupine sutra će u Madridu zaključiti Real i Partizan.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

CSKA Moskva93:61Panionios
Anadolu Efes74:67Armani Milano
Real Madrid68:67Partizan
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!