Košarka

Trica Tomasa slomila Partizan

Branko Barić • petak, 12.12.2008.
Trica Tomasa slomila Partizan
Foto: EPA

Trica Marka Tomasa u posljednjim trenucima susreta s Partizanom približila je kraljevski klub na samo korak do plasmana u drugi krug najjačeg košarkaškog natjecanja u Europi. Partizan je ponovno odigrao odličnu utakmicu, ali je još jednom ostao milimetar prekratak za senzaciju...

Pogocima Tepića i Tripkovića Crno-beli su 44 sekunde prije kraja stigli do prednosti 67:65 i činilo se da je na pomolu veliko iznenađenje u glavnom gradu Španjolske. No tada se ukazao sjajni Marko Tomas koji tricom postavlja konačnih 68:67 i potvrđuje veliku formu u kojoj se nalazi.

Nakon uvodnog dijela nije se moglo naslutiti da nas čeka tako dramatična završnica. Partizan nikako nije uspijevao parirati velikom Realu i nakon prvih deset minuta domaćini su pobjegli na 24:9. Niti početak druge četvrtine nije donio puno dobroga Beograđanima budući da je zaostatak narastao na 18 poena, no do velikog odmora uspjeli su ga smanjiti na ugodnijih minus 12.

Nastavak je donio potpuni povratak gostiju u igru. Prednost Madriđana se malo po malo topila, da bi na koncu momčad Duška Vujoševića u posljednjoj četvrtini preuzela vodstvo. Činilo se da Real ispušta utakmicu iz ruku, no onda je spomenuta trica hrvatskog reprezentativca zajedno s ukradenom loptom Lopeza u posljednjem napadu Partizana sve riješila u korist domaćina.

Reyes je predvodio pobjednike s 15 poena i devet skokova, a pratio ga je Tomas koji je počeo u petorci i postigao deset poena uz šut za dva 1/3 i šut za tri 1/3. Briljantan je kod gostiju bio Tepić koji je ubacio 22 poena šutiravši trice 6/8.

Real s četiri pobjede i tri poraza sada zauzima drugo mjesto u skupini D, dok Partizan s omjerom 3-4 dijeli treću poziciju s Efesom i Avellinom.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

CSKA Moskva93:61Panionios
Anadolu Efes74:67Armani Milano
Real Madrid68:67Partizan
1CSKA Moskva 73+130
2Real Madrid 64+33
3Partizan 55+22
4Armani Milano 55-11
5Anadolu Efes 46-49
6Panionios 37-125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!