Rukomet

Zadar i Split "položili"

Sportnet • ponedjeljak, 15.12.2008.
Zadar i Split "položili"

Ured koordinacije 21. Svjetskog prvenstva u rukometu za muške imao je radni vikend. Predsjednici povjerenstva Ureda koordinacije SP 2009., predvođeni izvršnim direktorom SP-a Silvijom Njirićem, obišli su splitsku Spaladium Arenu i zadarsku dvoranu na Višnjiku...

Svrha posjeta bio je radni sastanak Ureda koordinacije s predsjednicima povjerenstava lokalnih Izvršnih odbora, utvrđivanje funkcionalnih i operativnih zahtjeva iznesenih od strane IHF-a u dvoranama te dogovori oko završnih faza pripreme prvenstva.

Također su razrađene i raspodijeljene djelatnosti između gradova i Izvršnog odbora. Ustanovljene su akreditacijske zone kretanja, kao i ostale djelatnosti neophodne za vrhunsku organizaciju najvećeg sportskog događaja u Hrvatskoj sljedeće godine. Podsjetimo, dvorana u Splitu bit će svečano otvorena 27. prosinca 2008.

"Apsolutno smo zadovoljni viđenim stanjem u obje dvorane. Uočili smo neke sitne nedostatke u vezi s potrebama IHF-a koje ćemo na vrijeme otkloniti kako bi sve proteklo u najboljem redu. Split će ugostiti hrvatsku reprezentaciju u susretima preliminarnog kruga, što znači veliko zanimanje gledatelja, ali i novinara, pa sve mora biti na visokom nivou. Svi tehnički detalji su definirani, ostaje samo provesti ih u djelo", rekao je Silvijo Njirić, ujedno i mentor za grad Split.

Završni obilazak svih dvorana u kojima će se odigravati utakmice SP-a članovi Ureda koordinacije prvenstva imat će u razdoblju između Božića i Nove godine. Organizacija natjecanja polako ulazi u završnu fazu i svi su uvjereni da će ovo biti najbolje organizirano prvenstvo dosad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!