Rukomet

Džomba ipak među 28 kauboja

Ivan Forjan • utorak, 16.12.2008.
Džomba ipak među 28 kauboja
Foto: FaH

Danas je u hotelu Panorama, podno Doma sportova, održana konferencija za medije na kojoj je izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, Lino Červar, potpomognut izvršnim dopredsjednikom HRS-a, Zoranom Gopcem, trenerom Slavkom Golužom i ostalim suradnicima, predstavio popis 28 igrača na koje računa uoči Svjetskog prvenstva te ponudio svoja razmišljanja objasnivši stanje u reprezentaciji…

Pred zlatnom hrvatskom rukometnom selekcijom jedan je od završnih ispita mogućnosti i izvrsna prilika za dokazivanje pred domaćom publikom. Unatoč brojnim problemima unutar momčadi prvenstveno izazvanim učestalim ozljedama, reprezentacija kreće na pripreme i završno usavršavanje pred ispite koji je očekuju u siječnju: "Prva prozivka reprezentacije zakazna je za 26. prosinca, kada očekujemo prvu garnituru igrača, ponajprije iz naše i slovenske lige. Odmah se igra prijateljska utakmica protiv Rusije, najvjerojatnije u Osijeku, iako postoji mogućnost odigravanja u netom završenoj Areni Zagreb. Ostatak igrača koji igraju u Španjolskoj i Njemačkoj pridružit će nam se 2. siječnja u Splitu gdje ostajemo do 16. istog mjeseca, dakle do samog početka prvenstva i utakmice s Korejom", otpočeo je svoje izlaganje izbornik Lino Červar. Valja napomenuti da će Červarovi izabranici u Splitu odmjeriti snage sa Slovencima, što će biti njihova posljednja provjera uoči prvenstva.

Popis reprezentativaca

Mirko Alilović - Ademar Leon
Venio Losert - FC Barcelona
Vjenceslav Somić - Croatia osiguranje
Ivan Pešić - MKB Vezsprem KC
Mate Šunjić - Medveščak Konica
Ivan Čupić - Gorenje Velenje
Vedran Zrnić - VFL Gummersbach
Zlatko Horvat - Croatia osiguranje
Mirza Džomba - Croatia osiguranje
Goran Šprem - HSG Nordhorn
Ljubo Vukić - Croatia osiguranje
Ivan Ninčević - SHV Starslund
Mateo Hrvatin - Zamet
Igor Vori - Croatia osiguranje
Dalibor Anušić - FA Goppingen
Zvonimir Kapular - Metković
Blaženko Lacković - Hamburg
Ivano Balić - Croatia osiguranje
Petar Metličić - BM Ciudad Real
Domagoj Duvnjak - Croatia osiguranje
Tonči Valčić - Croatia osiguranje
Josip Valčić - Croatia osiguranje
Marko Kopljar - Metković
Denis Špoljarić - Croatia osiguranje
Jakov Gojun - Siscia
Damir Bičanić - Ademar Leon
Drago Vuković - Gummersbach
Denis Buntić - Ademar Leon

Objavljeni popis igrača ponudio je poneka iznenađenja, ali i očekivane izostanke. Unatoč najavljenom povlačenju iz reprezentacije, Mirza Džomba ipak je pronašao svoje mjesto među 28 igrača: "Mislim da je bezpredmetno trošiti puno riječi na temu "Džomba". S Mirzom je postignut dogovor i on će biti u trenažnom procesu te na raspolaganju reprezentaciji. Trenirat će odvojeno zajedno s kolegama iz kluba zbog toga što je ustanovljeno da bi naporan tempo priprema za njega bio poguban", pojasnio je dopredsjednik saveza, Zoran Gobac. Na listi nema ozlijeđenih Dominikovića i Štrleka, Sulića, koji je već najavio odlazak iz reprezentacije te vratara Kelentrića. Umjesto njih tu su novaci Mateo Hrvatin (lijevo krilo) i Mate Šunjić (vratar). Červar će kroz pripreme popis srezati na maksimalnu brojku od 19 igrača koliko najviše smije povesti sa sobom na prvenstvo.

Uoči ove velike sportske manifestacije, Červar je zajedno s Gopcem pozvao na stvaranje pozitivnog ozračja oko reprezentacije te ponudio svoje viđenje situacije: "Nad našom reprezentacijom nadvio se veliki pritisak te nam prvenstveno treba mir. Rukomet nikada nije tražio alibi, tako neće ni sada, ali moramo realno sagledati situaciju. Metličića nije bilo u sastavu Ciudada u utakmici protiv Barcelone, Losert, Alilović i Vuković u klubovima skupljaju minute na kapaljku što me dodatno čini nervoznim, kada u obzir uzmemo ozljede Lackovića i Balića. Situacija nije bajna, ali pokušat ćemo dati i više od trenutnih sposobnosti", zaključio je Červar.

Bez sumnje će, kako kaže Zoran Gobac, biti "krvi do koljena na terenu". Hoće li to biti dovoljno za ostvarenje onog svima nam priželjkivanog cilja, a to je osvajanje svjetskog zlata, reći će nam okršaji najvećeg sportskog događaja ikada održanog u Hrvatskoj, Svjetskog rukometnog prvenstva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!