Košarka

Roanne pao i drugi put

Branimir Korać • utorak, 16.12.2008.
Roanne pao i drugi put
Foto: FaH

Košarkaši Zadra ostvarili su i treću pobjedu u Eurokupu. Nakon što su prošli tjedan u Francuskoj nadigrali Roanne, ponovili su to i u svojoj dvorani gdje su ipak dugo lomili otpor Francuza i na kraju slavili 82:70...

Zadar je napravio ono što se od njega očekivalo. U KC Krešimir Ćosić upisao je pobjedu protiv najslabije ekipe u skupini A Eurokupa, francuskog Roannea, 82:70 i tako se posve približio prolazu u drugi krug. Nisu Zadrani odigrali posebno dojmljivu utakmicu, ali za Roanne je bilo dovoljno.

U susret se ušlo s mišlju kako je Roannea slabija ekipa i kako bi poraz bio veliki i možda i teško nadoknadiv kiks. Kao da su domaći igrači previše o tome mislili, te su sve do kraja prve četvrtine lomili otpor Francuza.

Vezane vijesti

U sedmoj minuti Roanne je još bio vrlo blizu, zaostajao je tek jedan poen, no onda je Zadar napravio 6:0 preko Ivanova, Garnetta i Johnsona te između dvije četvrtine imao vodstvo pristojnih 20:13.

U drugoj četvrtini nije se puno toga promijenilo. Nastavilo se u ritmu završnice prve dionice i u 14. minuti domaćin je vodio 30:19 te se činilo kako će Francuzi brzo pasti i Zadar doći do laganih bodova. Međutim, Roanne konsolidira svoje redove i u 19. minuti dolazi na svega tri poena zaostatka 35:32. Prvo poluvrijeme tricom je zaključio Damir Rančić za vodstvo Zadra na odmoru 38:32.

Francuzi su se odbijali predati i u trećoj dionici. adar bi odmaknuo na sedam-osam poena prednosti, ali Francuzi su se uvijek vraćali na svega tri-četiri poena zaostatka i u toj igri "lovice" protekla je treća četvrtina.

Tek u posljednjoj četvrtini Francuzi padaju i Zadar to koristi. Rančić i Ivanov igrali su ključnu ulogu u tom početnom dijelu posljednje dionice, upravo oni su najzaslužniji za bijeg Zadra na 69:60 nakon čega je Roanne još u nekoliko navrata došao na minus šest, no ne i bliže od toga.

Upravo Rančić i Ivanov zaključuju i susret s pet poena u nizu za konačnih 82:70. Ovaj dvojac predvodio je Zadrane po učinku. Rančić je bio drugi strijelac sa 16 poena, a Ivanov je bio igrač susreta s 18 poena i 14 skokova. Kod Roannea Chris Monroe ubacio je 23 poena, a Mohamed Kone 14 poena uz devet skokova.

Eurokup Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Maroussi82:77ASK Riga
Zadar82:70Chorale Roanne
1Zadar 42+25
2Maroussi 42+25
3ASK Riga 33+18
4Chorale Roanne 15-68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!