Košarka

Sjajni Šundov i Lončar

Goran Markuš • srijeda, 17.12.2008.
Sjajni Šundov i Lončar

Odlična je večer iza Unicsa koji je i bez našeg Marka Popovića uspio iznenaditi u Moskvi te uz veliku pomoć večeras odličnog Krešimira Lončara ostaje jedina neporažena momčad u skupini B. Novi double-double našeg Brune Šundova nije bio dovoljan da se ASK Riga sa gostovanja kod Maroussija vrati sa pobjedom...

Skupina A

Pobjedom protiv Roanne Zadar je napravio pola posla dok je drugu polovicu obavio Maroussi pobijedivši ASK Rigu što ih izjednačava u ukupnom poretku skupine koju trenutno predvode upravo naši Zadrani. Mirni start susreta puno bolje koriste domaćini koji predvođeni Patom Calathesom (16 poena, 5 skokova) i Konstantinosom Charalampidisom (15 poena) nakon deset minuta imaju sedam poena prednosti.

Vezane vijesti

Iako na samom startu druge četvrtine Riga, ponajviše zahvaljujući Aigarsu Vitolsu (19 poena), sustiže domaćine Maroussi ne paničari i do poluvremena ponovno bježe na solidnih +8. Već na samom početku drugog poluvremena budi se i naš Bruno Šundov (22 poena, 11 skokova) koji svoju momčad u narednih deset minuta približava na pet poena, a nešto manje od minute prije kraja i na mala dva poena zaostatka, no zahvaljujući slobodnim bacanjima Williama Amara Keysa (9 poena, 7 asistencija) domaćini odlaze na nedostižna četiri poena prednosti 27 sekundi prije kraja što rezultira drugom pobjedom Maroussija u Eurokupu.

Skupina B

Iznenađujućom pobjedom u Moskvi, Unics Kazan je i bez našeg Marka Popovića uspio osigurati prolazak skupine s vrlo vjerojatno vodeće pozicije. U heroja susreta prometnuo se veteran Sergei Chikalkin koji je u samo 19 minuta zabio velikih 25 poena, a više nego solidna večer je i iza Tariqa Kirksaya (20 poena, 7 skokova) te našeg Krešimira Lončara (12 poena, 5 skokova).

U drugom susretu skupine Lukoil je uspio zaskočiti Baronse i timskom igrom upisati prvu pobjedu u Eurokupu koja ih i dalje ostavlja u borbi za prolazak u Top 16. Uvjerljivo najbolji košarkaš gostiju, Anthony Akins (14 poena, 6 skokova) zabio je kad je bilo najpotrebnije, a vrijedi spomenuti i Dimitara Angelova koji je uz 13 poena skupio i pet skokova. Sa 26 poena, sedam skokova i pet asistencija domaćine je predvodio večeras fantastičan Armands Skele.

Skupina C

Za razliku od skupine B u skupini C iznenađenja nije bilo. Bez većih problema Benetton je sjajnim otvaranjem drugog poluvremena, na leđima Domena Lorbeka (21 poen, 4 skoka), pobjegao na ogromnih +16 što im je omogućilo nešto mirniju završnicu. Naš Sandro Nicević nije se baš iskazao i za 21 minutu upisao je tek četiri poena uz tri skoka i dvije asistenciju.

Sjajnih 40 minuta igre je i iza Khimkija koji je uvjerljivom pobjedom protiv Bešiktaša osigurao drugo mjesto u skupini za što su ponajviše zaslužni Vitaly Fridzon (14 poena) te negdašnji NBA-vac Jorge Garbajosa (11 poena, 7 skokova). S druge strane uvjerljivo najefikasniji bio je Cevher Ozer (16 poena, 5 skokova).

Skupina D

U vrlo zanimljivom susretu Hasharon je osigurao prvu pobjedu u Eurokupu čime borba za prolazak skupine još uvijek nije uzaludna. Najzaslužniji igrač zasigurno je Meir Tapiro (21 poen, 5 skokova) koji je u odlučujućim trenucima zabio pet od šest slobodnih bacanja. Sa 19 poena i sedam skokova goste je predvodio večeras odličan Ivan Radenović.

Očekivano, Turk Telekom se uspio osvetiti Arisu za jedini ovosezonski poraz u Eurokupu i sigurnom pobjedom vratio se na vodeću poziciju u skupini. Igrač utakmice bez pogovora je Michael Wright (21 poen, 10 skokova) koji je iz igre samo jednom bio neprecizan. Upisavši 12 poena i devet skokova goste je predvodio Spencer Nelson.

Eurokup Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Maroussi82:77ASK Riga
Zadar82:70Chorale Roanne
1Zadar 42+25
2Maroussi 42+25
3ASK Riga 33+18
4Chorale Roanne 15-68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!