Košarka

Maestralna Barca, Pao siguran

Goran Markuš • srijeda, 17.12.2008.
Maestralna Barca, Pao siguran
Foto: EPA

Nakon prošlotjedne pobjede nad sjajnim Panathinaikosom Barcelona je fantastičnim startom susreta protiv Siene osigurala novu veliku pobjedu koja ih ostavlja same na vrhu skupine B. U drugom večerašnjem susretu, bez većih problema Panathinaikos je velikom serijom u drugoj četvrtini upisao i šestu ovosezonsku euroligašku pobjedu...

Još jedna velika pobjeda je iza Barcelona, a najnovija žrtva bila je Montepaschi Siena koja u uvodnih sedam minuta nije uspjela postići niti jedan poen što domaćini pametno koriste i bježe na ogromnih +15 da bi do kraja četvrtine prednost narasla na nezamisliva 22 poena.

Drugu četvrtinu otvara najefikasniji, a ujedno i jedini dvoznamenkasti igrač gostiju, Henry Domercant (13 poena, 5 skokova) što budi Sienu koja do kraja poluvremena smanjuje razliku na još uvijek velikih 20 poena.

Da povratka nema mogli smo vidjeti već na samom startu drugog poluvremena kada domaćini ponovno preuzimaju inicijativu te nakon 30 minuta imaju nevjerojatnih 30 poena prednosti. Iako nije bilo sigurno ni dali će uopće zaigrati, večeras sjajni Juan Carlos Navarro sa 17 poena predvodio je Barcelonu, a najveću pomoć dobio je od dvojca Daniel Santiago (14 poena, 4 skokova) - Gianluca Basile (13 poena).

Ispred nešto više od 4500 gledatelja Panathinaikos je trebao dokazati da prošlotjedni poraz od Barcelone neće imati dugotrajnih posljedica, a kao "vreću za ispuhivanje" iskoristili su Nancy svladavši ih sa sigurnih 14 poena prednosti.

Iako su se gosti dobro držali tijekom uvodnih deset minuta domaćini predvođeni sjajnim Dimitrisom Diamantidisom (12 poena) rade 11:0 seriju te do poluvremena bježe na solidnih +12. Očekivano, u nastavak ulaze malo opuštenije što Nancy koristi i smanjuje razliku na deset poena, no čvrstom igrom u posljednjoj četvrtini Panathinaikos osigurava novu, šestu ovosezonsku euroligašku pobjedu.

Uz Diamantidisa svakako se mora spomenuti i najefikasniji igrač domaćina, Stratos Perperoglou (16 poena, 8 skokova), a solidna večer je i iza Mikea Batistea (10 poena, 6 skokova). Kod Nancyja uvjerljivo najefikasniji bio je Ricardo Greer (21 poen, 6 skokova), a vrijedi spomenuti i Lamayna Wilsona (14 poena) koji je svih 40 minuta proveo na terenu.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Panathinaikos83:69SLUC Nancy
Barcelona87:61Montepaschi Siena
Žalgiris79:68Asseco Prokom Gdynia
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!