Tenis

Costa preuzeo Španjolsku

Maja Giljanović • četvrtak, 18.12.2008.
Costa preuzeo Španjolsku
Foto: Ante Đorđević

Nekadašnji pobjednik Davis Cupa u svojstvu igrača Furije, Albert Costa, dobio je prigodu osvojiti ga i kao izbornik...

Španjolski teniski savez danas je potvrdio da je upravo Albert Costa, pobjednik Roland Garrosa 2002. protiv Juana Carlosa Ferrera i pobjednik Davis Cupa 2000. protiv Australije usprkos porazu baš 33-godišnjaka u prvom meču u pet setova protiv Patricka Raftera, novi španjolski izbornik.

Zadnjih mjeseci Costa je bio trener Feliciana Lopeza, a stiže umjesto Emilija Sanchez Vicarija koji je podnio ostavku nakon prošlomjesečnog neočekivanog trijumfa usred Argentine bez Rafaela Nadala.

Nakon što je na Touru osvojio 12 naslova, od zadnjeg je meča u rodnoj mu Barceloni u travnju 2006. Costa više puta javno iznio ambiciju da čim prije preuzme Španjolsku, a njegovo imenovanje je sve samo ne iznenađenje. Uživao je, naime, kako nepodijeljenu podršku šire javnosti, tako i svojsko agitiranje dojučerašnjeg izbornika.

"Izbornička funkcija je osobita čast i svojevrsni šlag na tortu nakon osvajanja Roland Garrosa, olimpijske medalje i velikog slavlja u Davis Cupu prije osam godina", izjavila je olimpijska bronca 2000. iz Sydneya u paru s vjenčanim kumom Alexom Corretjom.

"Salatara" 2000. bio je prvi trijumf Španjolske u povijesti Davis Cupa nakon kojeg su uslijedili drugi 2004. protiv SAD-a i sada u Mar del Plati treći, a prva prepreka ka četvrtom će od 6. do 8. ožujka biti Srbija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!