Košarka

Cibona definitivno u drugom krugu

Branimir Korać • četvrtak, 18.12.2008.
Cibona definitivno u drugom krugu
Foto: EPA

Nakon posljednjih susreta osmog kola skupine A Eurolige, Cibona je i definitivno osigurala mjesto u Topu 16 Eurolige. Našeg predstavnika među 16 najboljih inaugurirale su pobjede Unicaje protiv Avellina i Maccabija protiv Le Mansa...

U skupini A situacija se rasplela i poznata su sva četiri putnika u drugi krug Eurolige. Olympiakos, Unicaja, Cibona i Maccabi prolaze dalje dok Avellino i Le Mans već uoči posljednja dva kola ispadaju iz svih mogućih kombinacija.

Avellino je u Malagu otputovao bez izbora - jedino je pobjeda dolazila u obzir. Međutim, tamo ih je čekao jaki protivnik koji je također tražio pobjedu koja ga drži u borbi za prvu poziciju u skupini i povlašteni status u ždrijebu. Talijani su odigrali mušku utakmicu i do same završnice bili u igri, ali na kraju su ipak poraženi 72:68.

Tijekom susreta vodila se velika borba, niti jedna momčad nije se uspjela značajnije odvojiti, a najveću prednost imali su gosti tijekom treće četvrtine 51:45. Međutim, Unicaja je to uspjela u posljednjoj dionici preokrenuti. U završnici je Avellino smanjio na 65:64, Unicaja je serijom 4:0 krenula prema završavanju posla, a susret je riješen nakon što je Cabezas uhvatio skok u napadu, a Jimenez s linije slobodnih bacanja povećao prednost.

U domaćem sastavu Marcus Haislip ubacio je 17 poena uz pet skokova dok je Carlos Cabezas dodao 15 poena. Kod Avellina Chris Warren ubacio je 16 poena uz šest skokova, a Drake Diener dodao je 15 poena.

Maccabi je gostovao kod Le Mansa i s lakoćom slavio 87:73. Tijekom susreta bila je očita razlika u kvaliteti i Izraelci su s lakoćom slavili. U sastavu Maccabija nije bilo D'Ora Fischera, no i bez njega nije bilo problema.

Lior Eliyahu ubacio je 19 poena uz deset skokova, Carlos Arroyo dodao je 19 poena i sedam asistencija, a Omri Casspi također je ubilježio 19 poena. Kod Le Mansa Brian Chase ubacio je 17 poena, a Alain Koffi 12 poena uz 11 skokova.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Olympiakos93:64Cibona
Le Mans Sarthe73:87Maccabi Tel Aviv
Unicaja Málaga72:68Sidigas Avellino
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!