Nogomet

Ladić ostaje, "otkaz" Čatežu

Zoran Zdelar • petak, 19.12.2008.
Ladić ostaje, "otkaz" Čatežu
Foto: Kristijan Komarica

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza danas je potvrdio nastavak suradnje s izbornikom mlade reprezentacije Draženom Ladićem, dok su Slavenu Biliću kao cilj postavili osvajanje drugog mjesta u skupini...

Danas se u Kući hrvatskog nogometa sastao Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza te su donijeli nekoliko odluka, a javnosti će najzanimljivija biti ona o potvrđivanju nastavka suradnje s izbornikom U21 reprezentacije Dražena Ladića. Izbornik mlade reprezentacije tijekom svog prvog mandata doveo se u nekoliko sukoba, no to mu u HNS-u očito ipak nisu zamjerili te je suradnja produljena za još dvije godine.

Hrvatski "otkaz" Čatežu

Ivan Brleković nakon 19. sjednice Izvršnog odbora HNS-a najavio je da se hrvatska reprezentacije više neće pripremati u slovenskom Čatežu. Brleković je istaknuo da takva odluka nema veze s aktualnim političkim zbivanjima, a preostaje nam za vidjeti hoće li u toj odluci ustrajati i gdje će se reprezentacija ubuduće pripremati. Slovenski kamp hrvatskim "otkazom" izgubit će oko 100.000 eura, koliko je godišnje zarađivao na pripremama naše reprezentacije.

Potvrđen je i izvještaj izbornika A reprezentacije Slavena Bilića, pred kojeg kao glavni zadatak nije postavljeno osvajanje prvog mjesta u kvalifikacijskog skupini za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, već su članovi IO-a HNS-a naglasili da bi bili iznimno zadovoljni i drugom pozicijom. Naravno, potrebno se zatim kroz dodatne kvalifikacije plasirati na SP.

Kad su u pitanju prijateljske utakmice A i U21 reprezentacije postoji još mnogo nepoznanica. I dalje se traži protivnik za Bilićevu momčad u terminu 8. veljače, 25. ožujka, kao i 10. lipnja.

Ova sjednica iskorištena je i za promjenu nekoliko predsjednika raznih komisija pri HNS-u. Venek Posavec imenovan je za predsjednika Komisije za propise HNS-a, obert Uroić za predsjednika Komisije za ovjeru registracija klubova i igrača HNS, Velimir Leskovar za predsjednika Komisije za žalbe HNS, Boris Nemec za predsjednika Zdravstvene komisije te Dragutin Katalenić za predsjednika Komisije za žalbe Udruženja klubova Prva HNL.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!