Rukomet

Hrvatska krsti Arenu Zagreb

Ivan Forjan • ponedjeljak, 22.12.2008.
Hrvatska krsti Arenu Zagreb
Foto: FaH

Dobrog raspoloženja i vesele atmosfere nije manjkalo danas na konferenciji za medije HRS-a. Mjesec dana prije početka prvenstva izvršni dopredsjednik Saveza Zoran Gobac i glavni tajnik Damir Poljak najavili su pripremne oglede naše reprezentacije, predstavili medalje, pehare za najbolje igrače prvenstva te i službeno otkrili datum otključavanja vrata zagrebačke Arene...

Prljavo kazalište ipak neće biti momčad koja će svojim nastupom otvoriti velebno zdanje Arene Zagreb na Laništu. Umjesto njih, učinit će to naši zlatni rukometaši u ogledu protiv Rusije.

"Sa sigurnošću vam mogu potvrditi da će hrvatska reprezentacija 27. prosinca zaigrati protiv kolega iz Rusije i na taj način otvoriti Arenu Zagreb. Odlučili smo se na takav potez kako bismo našim građanima pružili sve blagodati koje takvo borilište pruža i nadamo se da će svi uživati", poručio je Zoran Gobac. Dan nakon ogleda u Zagrebu, reprezentacije će snage odmjeriti i u Osijeku. Valja napomenuti kako će se Savez odreći svih prihoda od te utakmice te će oni biti namijenjeni u humanitarne svrhe.

Besplatno na otvaranje

Hrvatski rukometni savez omogućio je građanima besplatne ulaznice za utakmicu protiv Rusije u Areni Zagreb.

Karte će se moći podići od večeras na južnoj blagajni Doma sportova te sutra ujutro, ako ih ostane. Pojedinac će moći dobiti čak četiri ulaznice.

Gobac je u duetu s Damirom Poljakom demantirao zle glasine koje tvrde da je održavanje prvenstva pod upitnikom: "Činjenica jest da imamo određenih problema s dvoranama u Varaždinu i Poreču, ali njihovu eventualnu zamjenu riješili smo dvoranama u Zagrebu i Zadru. Od predsjednika IHF-a, Hassana Mustafe, dobili smo zeleno svjetlo i održavanje prvenstva nije upitno", rekao je Gobac.

Poljak se nadovezao: "Danas smo na sjednici Izvršnog odbora Saveza razgovarali s ministrima Primorcem i Karamarkom te zaključili kako je prvenstvo organizacijski pri samom kraju. Prodaja karata na visokoj je razini i ponosno mogu izreći cifru od 80.000 tisuća prodanih karata. Apeliram na sve građane da ne čekaju do zadnjeg trenutka jer nam svakodnevno pristižu rezervacije iz cijeloga svijeta, a i vremena do početka turnira sve je manje."

Okitili su se Gobac i Poljak službenim zlatnim medaljama prvenstva, potajno se naravno nadajući da će one i ostati u vitrinama saveza kojim predsjedaju. Također, gospođa Danijela Šegić ispred modne kuće Kamensko predstavila je službena odijela hrvatske reprezentacije. Iako je najavljivana, himnu prvenstva ipak nismo čuli, autori Željko Krušlin Kruška i Branimir Mihaljević izrazili su želju za njenom premijerom baš na utakmici protiv Rusa.

Savez je predstavio i službeni prvi bilten prvenstva te Unicefov kalendar u kojem naši rukometni asovi poziraju s djecom s posebnim potrebama. Nova garnitura vijesti vezanih za rukometni svijet i druženje s reprezentacijom zakazani su za Štefanje kada se naši dečki okupljaju u hotelu Panorama točno u podne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!