Nogomet

La Gazzettinih idealnih 11

Maja Giljanović • srijeda, 31.12.2008.
La Gazzettinih idealnih 11
Foto: EPA

Momčad 2008. među sobom je izabralo 70 novinara uglednog talijanskog sportskog dnevnog lista La Gazzette dello Sport. 11 veličanstvenih posloženo je u formaciju 4-3-3, a vodi ih u 2008. trostruki prvak Sir Alex Ferguson...

Među 11 četvorica je iz Serie A Juventusovi Buffon i Chiellini te Interovi Ibrahimović i Maicon, četvorica iz Premiershipa Chelseajevi Terry i Lampard, Liverpoolov Gerrard i Manchesterov Cristiano Ronaldo, dvojica iz Primere Barcelonini Messi i Xavi, Le Championnat nije zastupljen, dok čast Bundeslige brani Bayernov Lahm.

Engleza je najviše - troje, a Talijana dvoje.

Što se pozicija tiče u obrani je definitivno najcjenjeniji John Terry, a najtanji je lijevi bok. Philippu Lahmu je dostajalo samo 18 bodova jer su se ostali glasovi pogubili između Evre, Žirkova i Roberta Carlosa.

Gianluigi Buffon je nadmašio prvaka Španjolske s Realom i Europe sa Španjolskom Casillasa (39 je novinara svoj glas dalo Talijanu, a Casillasu 19), a najbolji u vezi je Steven Gerrard. Liverpoolov veznjak nije osvojio nijedan naslov, ali je zaslužio najviše glasova ispred Xavija i Lamparda. Zamalo kratkima su, pak, ostali Fabregas (dva boda), Cambiasso (četiri) i Senna (pet bodova), a De Rossi, Kaka, Pirlo, Gattuso i Mascherano više.

U navali su neprikosnoveni Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, a Fernando Torres je usprkos više glasova od primjerice Lahma (28) samo rezerva. 11 je, naime, izborio Zlatan Ibrahimović. Benzema, Eto'o, Rooney, Tevez i Drogba sljedećih je pet najboljih napadača 2008.

Više glasova od bivšeg španjolskog izbornika Luisa Aragonesa i Interovog Jose Mourinha zaslužio je s Manchesterom prvak i Engleske i Europe i svijeta Alex Ferguson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!