Zimski sportovi

"Nadamo se drugoj vožnji"

Antonija Pavlić, Ivan Forjan • nedjelja, 04.01.2009.
"Nadamo se drugoj vožnji"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon svojih prvih vožnji na zagrebačkom Sljemenu, hrvatske skijašice Ana Jelušić i Nika Fleiss vise o tankoj niti i upitan je njihov nastup u drugoj vožnji...

Prva od naše dvije najbolje predstavnice, Ana Jelušić, na stazu Crvenog spusta strmoglavila se samouvjereno i bez ikakvih susprezanja. Međutim, rezultat je izostao: "Nisam zadovoljna svojim nastupom, stazu uopće nisam mogla osjetiti. Pokušavala sam napasti prvo vrijeme koliko sam mogla, ali nije išlo", kratko je izjavila nakon svog nastupa mlada Riječanka.

Nešto elokventnija i bogatija opažanjima i dojmovima bila je Samoborka Nika Fleiss: "Ne znam objasniti pogreške koje su mi se desile. Kažu da kad čovjek dobro skija, radi greške. Nakon prve u nizu sam se valjda malo i prepala i sad se mogu samo moliti za drugu vožnju", izjavila je Nika.

Anja Paerson: "Staza je teška i ledena, jako je teško skijati na njoj. Također, velike su razlike među skijašicama, veoma velike, mislim da je to razlog slabe vidljivosti, ali i mnogo vrata koje je postavio Zuzulov. Skije se veći dio vremena ponašaju jako čudno."

Lindsey Vonn: "Zadovoljna sam svojom vožnjom, staza je jako teška, ledeno je, a i postavljač je sve dodatno zakomplicirao. Nadam se da ću na ovoj poziciji ostati i u drugoj vožnji. Mislim da će danas profitirati prvenstveno visoke skijašice, staza je takva da one nižeg rasta i manje kilaže ne mogu puno toga napraviti. Inače atmosfera je odlična, stvarno uživam ovdje u Zagrebu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!