Zimski sportovi

Hosp propušta Svjetsko prvenstvo!

Antonija Pavlić • nedjelja, 04.01.2009.
Hosp propušta Svjetsko prvenstvo!
Foto: Dejan Popek

Tragično je za Nicole Hosp završilo naizgled rutinsko zagrijavanje pred prvu utrku slaloma na sljemenskom Zelenom spustu. Prva perjanica austrijskog ženskog skijanja zbog ozljede ligamenata lijevog koljena morat će pauzirati najmanje mjesec i pol dana, što znači da Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu za nju neće biti.

Tužne su vijesti odmah na startu dočekale sve ljubitelje skijanja, posjetitelje današnje ženske slalomske utrke na Sljemenu, te posebice Austrijance. Pred sam je početak utrke, naime, na zagrijavanju teže "stradala" Nicole Hosp, koja je trebala otvoriti peto izdanje Snježne kraljice, ali i boriti se za najviše pozicije i mjesto na postolju. Umjesto toga, Hosp je odmah nakon neugodnog pada prevezena u Traumatološku bolnicu u Zagreb, od kuda je transportirana na specijalizirani pregled u Innsbruck.

Tamošnji liječnici Christian Hoser i Christian Fink ubrzo su Hosp dijagnosticirali djelomičnu rupturu ligamenata lijevog koljena te vrijeme povratka pomaknuli za gotovo dva mjeseca. 25-godišnja Austrijanka iz Bichlbacha tako će spletom nesretnih okolnosti biti prisiljena propustiti Svjetsko prvenstvo u Val d'Isereu koje će biti upriličeno od 3. do 15. veljače, ali i veći dio Svjetskog kupa, okvirno: utrke u Mariboru, Altemarktu, Cortini d'Ampezzo, Garmisch Partenkirchenu i Tarvisiu. Nastupiti bi trebala na posljednje tri utrke: u Banskom, Ofterschwangu te velikoj završnici u švedskom Areu.

Austrijska ženska skijaška reprezentacija ovim je izostankom doživjela tako već drugi težak udar ove godine budući da je na veleslalomskom treningu u Söldenu i prije samog starta sezone fibulu lijeve noge slomila Marlies Schild .

Njihovu će nacionalnu "lokomotivu" u nastavku sezone tako vući tek Kathrin Zettel, dok će svaki vrhunski rezultat koji naprave Elisabeth Goergl, Andrea Fischbacher, Michaela Kirchgasser i Anna Fenninger biti pravo iznenađenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!